Τρίτη 15 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
ΠΣΟ - ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συμπόσιο

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχαν το Σάββατο οι άραβες συνδικαλιστές

Από τις εργασίες του Συμποσίου
Από τις εργασίες του Συμποσίου
Με τον καθορισμό κοινών δράσεων για θέματα που αφορούν την εργαζόμενη νεολαία, τους μετανάστες και την Υγεία και με την επαναβεβαίωση της διεθνιστικής αλληλεγγύης με τους αραβικούς λαούς που αντιπαλεύουν την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή στην Αθήνα οι διήμερες εργασίες του Συμποσίου που διοργάνωσαν η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και η Συνομοσπονδία Αραβικών Συνδικάτων (ICATU).

Στο Συμπόσιο, με θέμα «Προοπτικές ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ των εργατών βορρά και νότου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού», συμμετείχαν 48 εκπρόσωποι συνδικάτων από 17 χώρες, ανάμεσά τους συνδικαλιστές από πέντε αγωνιστικά ευρωπαϊκά συνδικάτα και Ελληνες πρόεδροι Ομοσπονδιών και μεγάλων Σωματείων.

Τόσο εισηγητικά, από τον γγ της ΠΣΟ, Γιώργο Μαυρίκο, όσο και από τις τοποθετήσεις των συνδικαλιστών, αναδείχτηκε η ανάγκη της στενότερης συνεργασίας για την κινητοποίηση συνδικαλιστικών οργανώσεων και εργατών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες των πολιτικών της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, οι αναδιαρθρώσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, η κατασπατάληση του δημόσιου τομέα.

Εκφράστηκε ακόμα η υποστήριξη στον παλαιστινιακό αγώνα για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του προβλήματος και η σταθερή απαίτηση για αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων κατοχής από τα αραβικά εδάφη. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους εργαζόμενους του Ιράκ, της Συρίας, του Λιβάνου και του Σουδάν, καταδίκασαν την αμερικανική κατοχή στο Ιράκ και απαίτησαν την απόσυρση των δυνάμεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους από τη χώρα. Επίσης, καταδίκασαν τις ισραηλινές πρακτικές ενάντια στα υψίπεδα του Γκολάν και στους Παλαιστίνιους, τις δολοφονίες άμαχων πολιτών, το κλείσιμο των οδών, το χτίσιμο του τείχους στην Παλαιστίνη.

Στο περιθώριο των εργασιών, το μεσημέρι του Σαββάτου, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, έγινε συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους των συνδικαλιστών και αντιπροσωπεία του Κόμματος, με επικεφαλής τον Γιώργο Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του Εργατικού Συνδικαλιστικού Τμήματός της. Αντιπροσωπεία των αραβικών συνδικάτων είχε συνάντηση και με εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, στο χώρο του Συμποσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ