Τετάρτη 16 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
«Χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων από Κίνα

Επιβαρυντικά, τουλάχιστον σε ηθικό επίπεδο, είναι τα νέα που έρχονται και από την Κίνα, για τους βασικούς εμπλεκόμενους στην υπόθεση ντόπινγκ της εθνικής ομάδας άρσης βαρών. Η κινέζικη εταιρεία, που φέρεται να έκανε «λάθος», λειτουργούσε χωρίς άδεια... Οπως μετέδωσε το πρακτορείο «Ρόιτερ», επικαλούμενο κινέζικα ΜΜΕ, δε διαθέτει άδεια παραγωγής φαρμακευτικών ουσιών.

Στην Κίνα βρίσκεται σ' εξέλιξη έρευνα γύρω από την υπόθεση. Οι Κινέζοι ερευνητές λοιπόν, υποστηρίζουν ότι η «Auspure Biotechnology Co Ltd» δεν ήταν ούτε επισήμως καταγραμμένη, ούτε διέθετε άδεια παραγωγής φαρμακευτικών ουσιών. Τοποθέτηση την οποία αναφέρει, στην «China Daily», και η Γιάν Τζιανγιίνγκ, εκπρόσωπος της Κρατικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων.

Εντός των συνόρων, με τις καταθέσεις στον εισαγγελέα κ. Καραφλό, του προέδρου του ΕΟΦ Βασίλη Κοντοζαμάνη, και του καθηγητή Φαρμακολογίας, Νίκου Χούλη, συνεχίστηκε χτες η τοποθέτηση μαρτύρων. Ο πρόεδρος του ΕΟΦ, τελικά, δεν παρέδωσε το πόρισμα (σχετικά με τα κατασχεθέντα σκευάσματα από φαρμακείο στον Κολωνό). Παρ' όλα αυτά, επιβεβαίωσε ότι στα σκευάσματα δε βρέθηκε καμία από τις επίμαχες ουσίες. Από την πλευρά του ο καθηγητής, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαίωσε όσα ήδη είχαν καταθέσει στον εισαγγελέα και άλλοι ειδικοί. Για το τι είναι αυτές οι ουσίες, σε τι μορφή βρίσκονται, χορηγούνται κλπ.

Σήμερα έχουν κληθεί να καταθέσουν ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας και πλέον πρώην αντιπρόεδρος στην Παγκόσμια Συνομοσπονδία, Γιάννης Σγουρός, και οι 11 αθλητές - αθλήτριες που βρέθηκαν «θετικοί» στον έλεγχο ντόπινγκ. Για αύριο έχουν κληθεί οι προπονητές και φυσιοθεραπευτές της εθνικής ομάδας και για την Παρασκευή ο γιατρός της ομάδας, ο Λαρισαίος εισαγωγέας των επίμαχων ουσιών, καθώς και ο φαρμακοποιός που εμπλέκεται στην παρασκευή των σκευασμάτων. Πληροφορίες θέλουν όλοι να ζητούν και να λαμβάνουν προθεσμία, ώστε να καταθέσουν τη βδομάδα μετά το Πάσχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ