Τετάρτη 16 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΤΟΠΙΝΓΚ-ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Πολιτικές ευθύνες για τη μη αντιμετώπιση των αναβολικών

Τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο θέμα αντιμετώπισης της χρήσης αναβολικών στον αθλητισμό αλλά και τη στενή σχέση της εμπορευματοποίησης με το ντόπινγκ καταγγέλλει με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην εθνική Αρσης Βαρών. Πιο αναλυτικά στην Ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

«Το νέο μεγάλο κρούσμα ντόπινγκ που αφορά την Εθνική Ομάδα της Αρσης Βαρών καθώς και τα κρούσματα σε άλλα αθλήματα, είναι ένας μόνο κρίκος στην αλυσίδα των φαινομένων που συνοδεύουν τον αθλητισμό της χώρας, με τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία των αθλητών, ακόμα και στη ζωή ορισμένων, στην υγεία χιλιάδων νέων που αθλούνται σε γυμναστήρια και συλλόγους και στη διαμόρφωση αντιλήψεων και συμπεριφορών, με κύρια χαρακτηριστικά στοιχεία τον άκρατο ανταγωνισμό, τον αμοραλισμό, την αδιαφορία για το κοινωνικό σύνολο.

Η υποκρισία κυβερνητικών και αθλητικών αρχών και άλλων εμπλεκομένων δεν έχει όριο.

Από τα κρούσματα αυτά, ορισμένα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αποκτούν παγκόσμια διάσταση (π.χ. Ολυμπιακοί αγώνες Αθήνας), τα περισσότερα συγκαλύπτονται. Αποδεικνύεται ότι οι κυβερνήσεις, η σημερινή της ΝΔ και παλιότερα του ΠΑΣΟΚ, παρά τις διακηρύξεις είναι εξαιρετικά αναποτελεσματικές στην αντιμετώπισή τους.

Η βασικότερη αιτία που σήμερα αποσιωπάται ή υποβαθμίζεται, από την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα, είναι η βαθιά εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και η παράδοση κορυφαίων συλλογικών και δημοφιλών αθλημάτων στους μεγάλους μονοπωλιακούς οικονομικούς ομίλους, που επενδύουν με κριτήριο τα κέρδη τους, την αύξηση της πολιτικής επιρροής τους και τη χειραγώγηση της νεολαίας και του λαού.

Η επιδίωξη των κυβερνήσεων για μετάλλια και υψηλές επιδόσεις, για "εθνικούς θριάμβους" πάση θυσία, οξύνουν τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους αθλητές.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι προτίθεται να πράξει ώστε:

  • Ν' αλλάξει κατεύθυνση η ανάπτυξη του αθλητισμού, αντιμετωπίζοντας την εμπορευματοποίηση καθώς και για να δοθεί ώθηση στο μαζικό, λαϊκό, αθλητισμό και στη σωματική αγωγή σε όλες τις εκδοχές τους, χορηγώντας γι' αυτό τους αναγκαίους πόρους;
  • Να υλοποιηθούν προτάσεις και επισημάνσεις φορέων και της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για τον άμεσο περιορισμό, έστω, αυτών των φαινομένων;».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκοτεινό παρασκήνιο πίσω από τη «λάμψη» (2016-03-12 00:00:00.0)
Γενικευμένο πρόβλημα το ντόπινγκ (2008-08-19 00:00:00.0)
Σκοτεινοί δρόμοι και κυκλώματα ντόπας (2008-04-09 00:00:00.0)
Ηθικός αυτουργός η εμπορευματοποίηση (2008-04-05 00:00:00.0)
Το ντοπαρισμένο οικοδόμημα των «αθανάτων»... (2004-08-20 00:00:00.0)
Ρωμαλέο κίνημα ενάντια στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό (2004-08-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ