Τρίτη 19 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γενικευμένο πρόβλημα το ντόπινγκ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιό του, για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα ντόπινγκ Ελλήνων αθλητών, αναφέρει:

«

Η νέα αποκάλυψη για χρήση αναβολικών από ακόμα μία Ελληνίδα αθλήτρια - χρυσή Ολυμπιονίκη το 2004 - φανερώνει ότι το ντόπινγκ αποτελεί γενικευμένο φαινόμενο στον ελληνικό αθλητισμό και ειδικά στην κορυφή του, στο επίπεδο του πρωταθλητισμού.

Με τον πλέον ηχηρό τρόπο αποκαλύπτεται ότι το "ελληνικό αθλητικό θαύμα" των δεκάδων μεταλλίων, που βρίσκονταν σε πλήρη αναντιστοιχία με την ύπαρξη των αθλητικών υποδομών του μαζικού λαϊκού και σχολικού αθλητισμού, ήταν σε σημαντικό βαθμό δημιούργημα του ντόπινγκ.

Προκαλούν τον ελληνικό λαό και τη νεολαία, όσοι παριστάνουν τους ανίδεους και πολύ περισσότερο τους εισαγγελείς, όπως η κυβέρνηση της ΝΔ, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, οι κορυφαίοι διοικητικοί παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού. Εχουν όλοι τους τεράστια ευθύνη για τη νοσηρή αυτή κατάσταση, για τις πολιτικές τους επιλογές που οδήγησαν στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, στην παράδοσή του στην εκμετάλλευση του κεφαλαίου, στη διαμόρφωση μιας εθνικής ομάδας που θα φέρνει μετάλλια με κάθε τίμημα και κόστος για την ανύψωση της "εθνικής περηφάνιας". Ακόμα και σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις, υπάρχει συνεργασία μεταξύ τους και συγκάλυψη της σάπιας και επικίνδυνης κατάστασης.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να αναρωτηθεί για το πού οδήγησαν οι έρευνες σχετικά με το ντοπάρισμα της εθνικής ομάδας της άρσης βαρών και ποιοι πολιτικοί και διοικητικοί παράγοντες ανέλαβαν τις ευθύνες τους. Τα λεγόμενα νέα αυστηρότερα μέτρα ελέγχου που από κοινού διαμόρφωσαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑ.Ο.Σ. αποδεικνύονται εντελώς αναποτελεσματικά. Οι ισχυρισμοί και τα επιχειρήματά τους είναι έωλα.

Οπωσδήποτε δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι ίδιοι οι αθλητές και πρωταθλητές που ανέχονται αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Το ΚΚΕ καλεί τους αθλητές, τους προπονητές, τη νεολαία, να διεκδικήσουν με την πάλη τους τα σύγχρονα δικαιώματα στον ελεύθερο χρόνο και τον αθλητισμό, να απορρίψουν την εμπορευματοποίησή του και να συγκρουστούν με την πολιτική των κερδών, που αναπαράγει το ντόπινγκ και τα εκφυλιστικά φαινόμενα στον αθλητισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ