Παρασκευή 18 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εξαφάνισαν την απεργία!

Η πλειοψηφία των χτεσινών εφημερίδων δεν αφιέρωσε ούτε λέξη στους χιλιάδες απεργούς διαδηλωτές της Τετάρτης

Χιλιάδες εργάτες διαδήλωσαν με τα ταξικά τους συνδικάτα στην Αθήνα. Για την πλειοψηφία των έντυπων μέσων, η απεργία και η συγκέντρωσή τους δεν υπήρξε ποτέ!

Eurokinissi

Χιλιάδες εργάτες διαδήλωσαν με τα ταξικά τους συνδικάτα στην Αθήνα. Για την πλειοψηφία των έντυπων μέσων, η απεργία και η συγκέντρωσή τους δεν υπήρξε ποτέ!
Τη σκυτάλη της αποσιώπησης από τα ιδιωτικά ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πήραν χτες οι εφημερίδες, σε ό,τι αφορά στην προχτεσινή απεργία των ταξικών δυνάμεων και τις συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις. Στη συντριπτική πλειοψηφία των εκδόσεων, ο Τύπος δεν «είδε» τους χιλιάδες απεργούς, γι' αυτό και δεν τους αφιέρωσε ούτε μια λέξη. Ενώ άλλες εφημερίδες, σε λιγότερες από 100 λέξεις αναφέρθηκαν αποκλειστικά στις δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα από την απεργιακή συγκέντρωση, στην Ομόνοια.

Συγκεκριμένα, η προχτεσινή απεργία δεν υπήρξε ποτέ για τις εφημερίδες «Καθημερινή», «Τα Νέα», «Απογευματινή» και «Αυγή». Η εφημερίδα «Βραδυνή» αφιέρωσε ένα μονόστηλο στη χτεσινή απεργία με τίτλο: «Χιλιάδες εργαζόμενοι στην πορεία του ΠΑΜΕ». Το «Εθνος» με τίτλο πυρά κατά κυβέρνησης - ΓΣΕΕ αναφέρει την είδηση για τη χτεσινή απεργία, καθώς και ότι έγιναν συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα και στον Πειραιά.

Η «Ελευθεροτυπία», με φωτογραφία από τη συγκέντρωση στην Αθήνα και τίτλο «Παπαρήγα: Ανατρέψτε τις παρανομίες», αφιέρωσε τις λιγοστές της λέξεις στις δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα. Το «Βήμα», με τίτλο «Παπαρήγα κατά της συμφωνίας μεταξύ ΓΣΕΕ - ΣΕΒ», αναφέρεται επίσης μόνο στις δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, κατά την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Ο «Ελεύθερος Τύπος», επίσης με φωτογραφία και τίτλο σε γενικότερο θέμα «ΚΚΕ κατά ΓΣΕΕ, ΣΥΝ κατά ΠΑΣΟΚ», κάνει λόγο για «διαστάσεις ανοιχτής σύγκρουσης λαμβάνει η κόντρα των κομμάτων της Αριστεράς με τη ΓΣΕΕ, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ. Στο χτεσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα επιτέθηκε στη Συνομοσπονδία, χαρακτηρίζοντας "άθλια" τη συμφωνία της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας».

Η εφημερίδα «Ελεύθερος», με τίτλο «ΠΑΜΕ για ...απεργίες», αναφέρει τις δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα από τη χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, καθώς και δυο κουβέντες από τις κεντρικές ομιλίες των συνδικαλιστών στη συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ