Παρασκευή 18 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Με νέα ορμή στη μάχη της Πρωτομαγιάς

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός για Συμβάσεις και Ασφαλιστικό η 1η του Μάη. Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Χωρίς ούτε λεπτό να πάει χαμένο μετά την προχτεσινή απεργία, οι ταξικές δυνάμεις ρίχνονται στη μάχη για την κλιμάκωση της πάλης στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα έχει ήδη οριστεί για τις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα. Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ προγραμματίζουν ήδη εξορμήσεις, περιοδείες και άλλες πολύμορφες εκδηλώσεις για να αναδείξουν το πραγματικό, ταξικό περιεχόμενο της 1ης του Μάη.

Για τη στήριξη αυτής της δραστηριότητας, στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Εμμ. Μπενάκη 28, 1ος όροφος) θα διατίθεται οπτικοακουστικό υλικό (DVD) που τα συνδικάτα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε συσκέψεις και εκδηλώσεις.

«122 χρόνια τη ρόδα της ιστορικής εξέλιξης τη γυρνά η πάλη της εργατικής τάξης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Κόντρα στο συμβιβασμό, στην ηττοπάθεια, στην ταξική συνεργασία», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, καλώντας τους εργάτες του κλάδου να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συμβάσεων, για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Επισημαίνοντας ότι το χρόνο που πέρασε ο κλάδος, αλλά και συνολικά η εργατική τάξη, βρέθηκε αντιμέτωπη με την ένταση της αντεργατικής επίθεσης, η Ομοσπονδία τονίζει: «Το ελπιδοφόρο μπροστά σ' αυτήν την επίθεση του κεφαλαίου είναι οι μαζικοί, μαχητικοί αγώνες που αναπτύξαμε όλο τον προηγούμενο χρόνο. Η μαζικότητα, η μαχητικότητα, ο όγκος των απεργιακών συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων του ταξικού κινήματος, η ενίσχυση του ΠΑΜΕ, η ένταση της πολιτικοποίησης των αγώνων, οι δυσκολίες που συναντάει η κυβέρνηση να πάρει πιο αντιλαϊκά μέτρα, είναι θετικά στοιχεία που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη των αγώνων μας».

«Η 1η του Μάη απ' την καθιέρωσή της μέχρι σήμερα είναι μια ιστορία ταξικών συγκρούσεων. Παρά τις όποιες προσπάθειες να παραχαραχτεί και να αλλοιωθεί το νόημά της θα σηματοδοτεί την ανειρήνευτη ταξική πάλη και πεισματικά θα αναδεικνύει το αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στα συμφέροντα των εργατών και των εκμεταλλευτών - κεφαλαιοκρατών», υπογραμμίζει από τη μεριά του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Σήμερα και τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι εξής περιοδείες: Σήμερα, στη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ και σε «Κόκα-Κόλα» (Αθήνα - Κορωπί), «Σκλαβενίτη» (Κυψέλη), «Ελίτ», «Αδραμίτογλου», «Ωμέγα», «Κορακίδη», «Χάπενινγκ», «Δανό», «Καζάκο», «Τέξτερ», Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, υπουργείο Εμπορίου, εργοτάξιο ΥΠΕΧΩΔΕ στις Τρεις Γέφυρες, λογιστήριο εταιρείας «Χάλυβα», Ινστιτούτο «Παστέρ». Τη Δευτέρα, στη «Λορεάλ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ