Πέμπτη 24 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Ανθρωποκεντρικός κινηματογράφος... και εμπορικές ταινίες

Βδομάδα των Παθών, ανασφάλεια, ανεργία, ακρίβεια, κλπ., ψώνια, αναχώρηση για τα χωριά μας και επιστροφή όταν το επιτρέψει το μποτιλιάρισμα, η ονομασία να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας, στη Μανωλάδα βγήκαν οι τραμπούκοι, πού καιρός για σινεμά! Ωστόσο, επειδή η ζωή πρέπει να κυλάει στους ...συνηθισμένους ρυθμούς της, τα γραφεία διανομής δεν το βάζουν κάτω: πέντε νέες ταινίες και μία ελληνική, η «Αϊ Φορ, Λούφα και Απαλλαγή», του Βασίλη Κατσίκη έξι, έχει η κινηματογραφική βδομάδα, που αρχίζει σήμερα Μεγάλη Πέμπτη!

Η πιο ενδιαφέρουσα ταινία της βδομάδας είναι, το δίχως άλλο, το πολύ τρυφερό και πολύ ανθρώπινο τσέχικο φιλμ του Γιάν Σβέρακ, «Ζωή Σε Ανακύκλωση». Μια ενδιαφέρουσα ματιά στους ανθρώπους που ετοιμάζονται να περάσουν στην αποστρατεία (σύνταξη και περιθώριο) και στην προσπάθειά τους να κρατηθούν ζωντανοί! «Το Μυστικό», του Κλοντ Μιλέρ είναι η πρώτη - και η καλύτερη - από τις υπόλοιπες ταινίες της βδομάδας! Για την ταινία γράψαμε στο φύλλο της 13 - 3 - 08, που ήταν να βγει η ταινία. Μια οικογενειακή ιστορία με φόντο το «κυνήγι των Εβραίων». Μια ακόμα ταινία πάνω στην ίδια «γνωστή ιστορία».

Το ρομαντικό θρίλερ, έτσι το χαρακτηρίζει το γραφείο διανομής που το διανέμει, «Αψηφώντας Το Θάνατο», του Γκίλιαν Αρμστρονγκ, ανοίγει το χορό των ...γιορτινών ταινιών. Ο διάσημος «μάγος» Χάρι Χουντίνι ερωτεύεται μια λιγότερων ικανοτήτων, αλλά πανέμορφη «μάγισσα», και ολοκληρώνονται (και οι δυο) σαν επαγγελματίες και σαν άτομα! «Μαγικό» είναι και «Το Μαγαζί Των Θαυμάτων», του Ζαχ Χελμ. Ενας κύριος 243 ετών, ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού με «παράξενα» παιδικά παιχνίδια, επιθυμεί να παραδώσει το μαγαζί του στη βοηθό του και την ψυχή του (επιτέλους) στον κύριο! Η τρίτη γιορτινή ταινία είναι πράγματι γιορτινή! Είναι το πολύ καλό γαλλικό καρτούν, του Ολιβιέ Ζαν-Μαρί, «Λούκι Λουκ, Τρελές Περιπέτειες στην Αγρια Δύση». Τα αδέλφια Ντάλτον, που ληστεύουν τράπεζες, έχουν την ατυχία να πέσουν πάνω στον θρυλικό κυνηγό των κακοποιών Λούκι Λουκ!

Κλείνουμε με την τελευταία ταινία του Βασίλη Κατσίκη «Αϊ Φορ, Λούφα και Απαλλαγή»! Ενα πιστό αντίγραφο των ταινιών και των σίριαλ «Λούφα και Παραλλαγή» του Νίκου Περάκη. Ιδιο θέμα, ίδιοι ηθοποιοί, ίδια χοντρά αστεία. Στρατός, αστειάκια, «γκόμενες» και λίγο -πρωτόγονη - αντιπολεμική «καταγγελία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ