Πέμπτη 24 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αντιδράσεις για τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής

Κοινή ανακοίνωση των αγωνιστικών δημοτικών παρατάξεων από Πειραιά, Νίκαια, Κερατσίνι, Πέραμα, Δραπετσώνα, Κορυδαλλό, Ρέντη, Σαλαμίνα και Αμπελάκια

Την πρωτοβουλία του δημάρχου Πειραιά Παν. Φασούλα να προχωρήσει σε μνημόνιο συνεργασίας με άλλους δήμους για τη διαχείριση των απορριμμάτων, καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι παρατάξεις που στηρίζονται από το ΚΚΕ στον Πειραιά και στους γύρω δήμους, επισημαίνοντας παράλληλα τις συνέπειες που θα έχει αυτή η ενέργεια για τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, την ανακοίνωση υπογράφουν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων:

Πειραιάς - Αναγέννηση, Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας, Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Κερατσινίου, Πέραμα Σύγχρονη Πόλη, Προοδευτική Δημοκρατική Κίνηση Δραπετσώνας, Δημοκρατική Ενότητα Κορυδαλλού, Προοδευτική Αγωνιστική Συνεργασία Ρέντη, Δημοτική Δημοκρατική Κίνηση Σαλαμίνας και Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Αμπελάκια Σαλαμίνας.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά Π. Φασούλα, και η συναίνεση των δήμων Κορυδαλλού, Περάματος, Σαλαμίνας, Δραπετσώνας και Αμπελακίων, για την αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων, ήρθε να υπονομεύσει τον δίκαιο αγώνα των εργατών στην καθαριότητα, τη στιγμή που διεκδικούσαν καλύτερες συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής στη δουλειά τους και καλύτερους μισθούς.

Με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν, όχι μόνο θέλουν να εισαγάγουν τη μέθοδο της καύσης, η οποία έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι καρκινογόνα για τον άνθρωπο και καταστροφική για το περιβάλλον, αλλά και να προωθήσουν την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Συν τοις άλλοις, με την τακτική αυτή τορπιλίζεται ο ενιαίος σχεδιασμός διαχείρισης των απορριμμάτων συνολικά στην Αττική και υποβαθμίζεται ο ρόλος του ενιαίου φορέα (ΕΣΔΚΝΑ)».

Το μνημόνιο αυτό και τα ιδιωτικά συμφέροντα που περιφέρονται γύρω του, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα πλήξουν για άλλη μια φορά τα λαϊκά στρώματα. Για άλλη μια φορά, ο λαός έρχεται αντιμέτωπος με τις αντιλαϊκές πολιτικές που ακολουθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά και ιδιαίτερα στους δήμους μέσα από αποφάσεις της ΚΕΔΚΕ και της ΤΕΔΚΝΑ, με τις οποίες συμφωνεί και ο ΣΥΝ και τις υλοποιούν σε δεκάδες δήμους. Ετσι, χαρίζουν απλόχερα στο κεφάλαιο, τα χρήματα που θα έπρεπε να προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών του λαού.

Τέλος, οι αγωνιστικές παρατάξεις καλούν το λαό να αντιδράσει και να αντισταθεί σ' αυτές τις πολιτικές και να αγωνιστεί για να μην περάσουν όλα αυτά τα σχέδια που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη σταθερή και ασφαλή εργασία των εργαζομένων στην καθαριότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ