Πέμπτη 24 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» 2008 - 2010
Στόχος η εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου

Αφορμή για ένα ακόμη παιχνίδι ανούσιας δικομματικής αντιπαράθεσης αποτέλεσε η χτεσινή Συνεδρίαση του «Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης», με τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο να εμφανίζει την κυβέρνηση ως προστάτη των πολιτών και «σταυροφόρο» κατά της γραφειοκρατίας αλλά και για τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Ντ. Ρόβλια να κατηγορεί την κυβερνητική παράταξη για «σχέδια επί χάρτου».

Κατά τη συνεδρίαση του οργάνου εξετάστηκε η υλοποίηση του προγράμματος ΠΟΛΙΤΕΙΑ κατά την τριετία 2008 - 2010. Τόσο ο υπουργός, όσο και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απέφυγαν να σταθούν στην ουσία ότι το πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΕΙΑ εφαρμόζεται στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 - 2013 ως «υποστηρικτικό εργαλείο», ώστε η Δημόσια Διοίκηση να μπορεί να ανταποκριθεί - στο πλαίσιο αυτό - στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι το πρόγραμμα έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά για την περίοδο 2007 - 2013, ώστε να εξυπηρετεί τα μεγάλα έργα. Στο σχέδιο δράσεων για την τριετία 2008 - 2010 αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι μικρά έργα στη Δημόσια Διοίκηση μπορούν να γίνονται εφόσον «οδηγούν σε ορατά και άμεσα αποτελέσματα και θα προωθούν και συμπληρώνουν μεγάλα έργα, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση της υλοποίησής τους και στην καλύτερη αξιοποίησή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ