Σάββατο 26 Απρίλη 2008 - Κυριακή 27 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ - ΠΑΜΕ
Σταθερά στο πλευρό τους

Στελέχη του ΚΚΕ συζητούν με τους μετανάστες στην απεργιακή συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής
Στελέχη του ΚΚΕ συζητούν με τους μετανάστες στην απεργιακή συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής
Οι ξένοι εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα, από την περασμένη Δευτέρα, μετά την τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση, ξαναπήγαν για δουλειά με αύξηση στο μεροκάματο που έφτασε στα 25-26 ευρώ, χωρίς να εγκαταλείπουν το αίτημα για ημερομίσθιο 30 ευρώ. Πέρσι, τέτοια εποχή περίπου, έγινε η πρώτη επαφή των αλλοδαπών εργατών γης της περιοχής με στελέχη της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή του Ηλία Αχμέντ, εκπροσώπου της Ενωσης Εργαζομένων Μεταναστών του Μπαγκλαντές.

Η κατάσταση στις παράγκες των κολίγων άρχισε να αλλάζει. Ο δίαυλος επικοινωνίας που άνοιξε τότε με τους εργάτες γης, η δημοσιοποίηση του θέματος από το «Ρ», η παρέμβαση στελεχών του Κόμματος και του ΠΑΜΕ, η παρουσία στελεχών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στην περιοχή, έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα. Η σπίθα του αγώνα είχε ανάψει. Οι μεγαλοπαραγωγοί που χρωστούσαν δεδουλευμένα πλήρωσαν κάτω από το φόβο να ξεσπάσουν κινητοποιήσεις.

Αυτή η κατάκτηση έγινε γνωστή και είχε μεγάλο αντίκτυπο στους σύγχρονους είλωτες της περιοχής, που από εκείνη τη στιγμή και μετά απευθύνονταν στους πιο πρωτοπόρους συμπατριώτες τους για να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους του Κόμματος και του ΠΑΜΕ, για να τους κοινοποιήσουν τα προβλήματά τους.

Και σ' αυτή την εξέλιξη, η παρέμβαση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, σε συνδυασμό με την όξυνση των προβλημάτων, άναψε τη σπίθα που έγινε φωτιά. Η παρουσία του ΠΑΜΕ στην περιοχή και οι δεσμοί που έχουν δημιουργηθεί με τους εργάτες γης, όπως αυτοί σφυρηλατήθηκαν και κατά τη διάρκεια της τριήμερης απεργιακής κινητοποίησης, γίνονται ακόμα πιο ισχυροί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η σπίθα που έγινε φωτιά (2008-04-23 00:00:00.0)
Η "σπίθα" άναψε στην Πάτρα (1996-12-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ