Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Ζωγραφική και γλυπτική

Εργο του Γ. Πυλαρινού
Εργο του Γ. Πυλαρινού
Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (7.30μμ) στην γκαλερί «Αργώ» (Μέρλιν 8), έκθεση έργων ζωγραφικής της Αλίκης Ν. Δεβλέτογλου. Η ζωγράφος θα παρουσιάσει έργα που δημιούργησε τα τελευταία τρία χρόνια. Τα θέματά της είναι παρμένα από τη φύση και χαρακτηρίζονται από λυρισμό και ευαισθησία.

Οπως σημειώνει ο Χρ. Χρήστου «Η προικισμένη αυτή δημιουργός εμφανίζεται πάντα ανικανοποίητη από τον εαυτό της με μόνιμες ανησυχίες και συνεχείς έρευνες. Μαθήτρια του Ουμ. Αργυρού, της κεραμίστριας Γιάννας Περσάκη και της χαράκτριας Μαρίας Ζιάκα, συνεχίζει να διευρύνει το μορφοπλαστικό της λεξιλόγιο και να πλουτίζει την εκφραστική της γλώσσα με νέες αξίες. Με αφετηρία πάντα την οπτική πραγματικότητα δεν περιορίζεται ποτέ στα εξωτερικά χαρακτηριστικά της, επιχειρεί και κατορθώνει, πάντα με την ποιότητα του σχεδίου και τη δύναμη υποβολής του χρώματος, να μας μεταφέρει το εσωτερικό της περιεχόμενο». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Οκτώβρη.

  • Εκθεση ζωγραφικής του Γεράσιμου Πυλαρινού με τίτλο «Τα έξω της πόλης», φιλοξενείται έως τις 29/9 στο «Πνευματικό Κέντρο» του δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Η θεματολογία της παρουσιαζόμενης δουλιάς, περιστρέφεται γύρω από την πόλη που γεννήθηκε, το Ληξούρι της Κεφαλονιάς. Περιδιαβαίνοντας τα γύρω μέρη της πόλης, ζωγραφίζει τοπία και πρόσωπα, με χρώματα λιτά.
  • Λεπτομέρεια έργου της Αλ. Δεβλέτογλου
    Λεπτομέρεια έργου της Αλ. Δεβλέτογλου
    Εγκαινιάζεται στις 4 Οκτώβρη στην γκαλερί «ATHENA» (Μνησικλέους 7β, Πλάκα), έκθεση έργων γλυπτικής του Γιώργου Παντελεάκη. Πρόκειται για την τρίτη ατομική του έκθεση με θέμα: «Φως, νερό, μορφές, χρόνος». Θα παρουσιαστούν δημιουργίες φτιαγμένες από λευκοσίδηρο, μέταλλο και ξύλο, συχνά πλαισιωμένες από εστίες φωτός. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Οκτώβρη.
  • Δημιουργίες του ζωγράφου και χαράκτη Δημήτρη Λουμιώτη, φιλοξενούνται από τη Δευτέρα και έως τις 14/10, στην γκαλερί «Δημόκριτος» (Δημοκρίτου 24). Οπως σημειώνει ο καλλιτέχνης «Η ζωγραφική μου είναι χρώμα και φόρμα, εικόνες του υποσυνείδητου που το υλικό τους είναι δανεισμένο από φαινόμενα που μου δημιούργησαν βαθιές συγκινήσεις, μυθοποιημένες και μεταλλαγμένες από την ψυχή μου».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ