Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Εκθεση στο Μουσείο Σπυρόπουλου

Εργο του Γιάννη Σπυρόπουλου
Εργο του Γιάννη Σπυρόπουλου
Αφιερωμένη στη μνήμη της Ζωής Σπυροπούλου είναι η έκθεση με τίτλο «Οι καλλιτέχνες του Μουσείου Σπυρόπουλου», που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στους χώρους του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254, κτίριο 5). Η έκθεση συμπίπτει με τα δεκάχρονα γενέθλια του «Ιδρύματος Γιάννη και Ζωής Σπυροπούλου». Στο διάστημα αυτό το Ιδρυμα παρέδωσε στο κοινό το Μουσείο του Γιάννη Σπυρόπουλου, όπου εκτίθεται μια πλήρης συλλογή έργων από όλα τα στάδια της δημιουργικής πορείας του μεγάλου μας καλλιτέχνη. Ακόμη, στο ίδιο διάστημα, βράβευσε 18 νέους καλλιτέχνες, καθιερώνοντας ένα σημαντικό θεσμό.

Η τωρινή έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 3 του Νοέμβρη, περιλαμβάνει δημιουργίες των 18 καλλιτεχνών που βραβεύτηκαν από το Ιδρυμα. Πρόκειται για ένα πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, της δεκαετίας του '90. Παρουσιάζουν έργα τους οι: Ν. Αρτέμης, Δ. Βάντζου, Λ. Θεοδώρου, Αν. Καρατζά, Ο. Κουκοφίκη, Μ. Λανγκουβάρδος, Ξ. Μπήστικας, Η. Παπαηλιάκης, Αχ. Παπακώστας, Κ. Παπαμιχαλόπουλος, Αλ. Πφαφ, Α. Σάββα, Μ. Σακελλαρίου, Δ. Τζαμουράνης, Π. Χανδρής, Ν. Χαραλαμπίδης, Θ. Χιώτη, Κ. Χρηστίδης.

Στις 23/10 (11.30μμ), στο χώρο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Γιάννης Σπυρόπουλος ο κλασικός της αφαίρεσης». Θα μιλήσουν οι: Ολγα Δανιηλοπούλου, Γιάννης Παπαϊωάννου, Μαίρη Μιχαηλίδου, Εφη Στρούζα, Τζούλια Δημακοπούλου, Μάνος Στεφανίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ