Τετάρτη 30 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
Θέατρο
Θεατρο-μουσικός «Ρεμπώ»

Στους σκοτεινούς διαδρόμους του κτιρίου Τσίλερ, όταν οι εργασίες της ανακαίνισης σταματούν αργά το απόγευμα, θα παρουσιάζεται μια μουσική παράσταση: Ο Αρθούρος Ρεμπώ, ο ποιητής - μύθος, κάνει την εμφάνισή του. Η αστραπή της ποίησής του λάμπει μέσα από λέξεις, γίνεται μουσική που κατακλύζει το χώρο, η ανήσυχη ζωή του δίνει φτερά στην πιο τολμηρή φαντασία. Αρθούρος Ρεμπώ (1854-1891): το παιδί-θαύμα, ο σύντροφος του Βερλαίν, «Μια εποχή στην κόλαση», ο οραματιστής, ο σουρεαλιστής, ο αυτοεξόριστος, ο αιώνιος ταξιδιώτης... Σε ένα χώρο μυστικό - μέσα στο ανακαινιζόμενο κτίριο Τσίλερ - ηθοποιοί και μουσικοί, από τις 7 του Μάη και για 20 μόνο παραστάσεις, με την παράσταση υπό τον τίτλο «Rainbow», ζωντανεύουν τη χαρισματική και αντιφατική προσωπικότητα του ποιητή, που στα δεκαεννιά του χρόνια έκλεισε τους λογαριασμούς του με την ποίηση, έχοντας αλλάξει το ποιητικό τοπίο του 20ού αιώνα.

Απόδοση κειμένων - δραματολογική συνεργασία: Στρατής Πασχάλης. Σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία: Εφη Θεοδώρου. Μουσική: Νίκος Πλάτανος. Σκηνικά - κοστούμια: Εύα Μανιδάκη. Επιμέλεια κίνησης: Αμάλια Μπένετ. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Παίζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Σοφιάννα Θεοφάνους, Δημήτρης Μοθωναίος, Λένα Παπαληγούρα, Μαρία Παρασύρη, Γιάννος Περλέγκας, Μαρία Σαββίδου, Ναταλία Στυλιανού, Ιωάννα Τσιριγκούλη, Νίκος Χατζόπουλος. Τη μουσική ερμηνεύουν ζωντανά ο Νίκος Πλάτανος και τρεις μουσικοί.

Πωλήσεις εισιτηρίων μόνο στα ταμεία του θεάτρου «Rex» (Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210.3305074) και του «Σύγχρονου Θεάτρου Αθήνας» (Ευμολπιδών 41 Γκάζι, τηλ. 210.3455020).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ