Κυριακή 4 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ η δική του συμμαχία για την εξουσία
  • Την Τρίτη 6 Μάη, η Αλ. Παπαρήγα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Λάρισα, στην πλατεία Ταχυδρομείου, στις 8.30 μ.μ.
  • Την Πέμπτη 15 Μάη, στην πλατεία Συντάγματος, στις 8.30 μ.μ., μεγάλη πολιτική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων του Λεκανοπεδίου, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Συνεχίζεται η νέα πορεία του ΚΚΕ στο λαό, με τον οποίο συζητά διεξοδικά την πρότασή του συμμαχίας και εξουσίας, την ανάγκη της οργάνωσης της πάλης της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, όχι γενικά και αόριστα ενάντια στην πολιτική της ΝΔ, που άλλωστε είναι και πολιτική του ΠΑΣΟΚ, αλλά ενάντια στην πολιτική της πλουτοκρατίας. Απέναντι σ' αυτήν την ανάγκη, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αντιτάσσουν την ανάγκη μιας άλλης δήθεν φιλολαϊκής διαχείρισης του συστήματος.
  • Το ΚΚΕ αναδεικνύει το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα, τονίζοντας πως υπάρχει δρόμος νίκης, αν ο λαός γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, αρνηθεί την προσαρμογή, τη συναίνεση, την ανοχή. Αν επιδείξει απειθαρχία και ανυπακοή, οργανώσει την αντεπίθεσή του με πείσμα και με σχέδιο, κατανοώντας πως δύο δρόμοι ανάπτυξης υπάρχουν: `Η με τα μονοπώλια και την αστική τάξη ή με το λαό και την ταξική πάλη, την κοινωνική συμμαχία των εργατών με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς παραγωγούς, για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία.

ΣΕΛ.  3,    16   -  17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ