Κυριακή 4 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μίσος για την Πρωτομαγιά από την αστική τάξη της Ρωσίας

Γρηγοριάδης Κώστας

«Δηλητήριο» εδώ και χρόνια χύνουν στη Ρωσία τα ΜΜΕ, που ελέγχονται από την ολιγαρχία, όπως και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι για τις λεγόμενες «σοβιετικές μέρες». Τις μέρες, δηλαδή, που καθιερώθηκαν ως αργίες, για να τιμηθούν σημαντικές επέτειοι του επαναστατικού κινήματος επί ΕΣΣΔ. Ορισμένες από αυτές, όπως την 7η Νοέμβρη, τη μέρα της Οχτωβριανής Επανάστασης, φρόντισαν μετά από κάποια χρόνια να τις καταργήσουν! Ομως κι αυτές που έμειναν, όπως η Πρωτομαγιά και η 9η Μάη, μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, σαν πραγματικό «αγκάθι» τούς κάθονται στο «λαιμό» και προσπαθούν να αλλάξουν το πραγματικό τους περιεχόμενο.

Προχτές, την 1η Μάη μηχανεύτηκαν τον εξής τρόπο για να περιπαίξουν τις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις. Κατέβασαν σε πολλές πόλεις ομάδες νεολαίων, ντυμένους σαν καρνάβαλους, που φώναζαν συνθήματα ασυνάρτητα, χωρίς νόημα, έτσι για ...χαβαλέ. Κι αυτό το παρουσίασαν ως «πρωτότυπες εκδηλώσεις της δημιουργικής νεολαίας».

Ετσι θέλουν τη νεολαία οι Ρώσοι ολιγάρχες, οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του Πούτιν: Αποβλακωμένη, να μην μπορεί να αρθρώσει όχι πολιτικό λόγο, αλλά ούτε ένα σύνθημα για τις σύγχρονες ανάγκες της, για δημόσια, δωρεάν Παιδεία, για σταθερή δουλειά με ικανοποιητικές αποδοχές, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό κ.ά. Ταυτόχρονα, έτσι θέλησαν να διακωμωδήσουν και την Εργατική Πρωτομαγιά.

Την απάντηση την πήραν όμως στις πάνω από 1.000 συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα για να τιμηθεί η Εργατική Πρωτομαγιά που διοργάνωσαν αγωνιστικά συνδικάτα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας και άλλες αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Οπως δείχνουν τα στοιχεία, οι σπίθες της ταξικής πάλης όχι μόνον δεν είναι δυνατόν να σβήσουν, αλλά συνεχώς θα δυναμώνουν κι αυτό παρά την αντι-απεργιακή νομοθεσία, που ήδη έχει εγκριθεί κι εφαρμόζεται στη σημερινή Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ