Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Συγκομιδή» ποίησης και ζωγραφικής

Ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΚΕ Χ. Φλωράκης ανάμεσα στην Λουκία Βαρλάμου και τον Γ. Βαρλάμο
Ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΚΕ Χ. Φλωράκης ανάμεσα στην Λουκία Βαρλάμου και τον Γ. Βαρλάμο
Εικαστικοί δημιουργοί, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών και φίλοι, πλημμύρισαν τη Δευτέρα το βράδυ, την αίθουσα τέχνης «Αρτιγκραφ» (Αριστοτέλους 99). Ανάμεσά τους και ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης. Αφορμή για την ξεχωριστή αυτή βραδιά, ήταν η έκθεση έργων του ζωγράφου - χαράκτη Γιώργη Βαρλάμου και η παρουσίαση του βιβλίου ποιημάτων της Λουκίας Βαρλάμου, με τίτλο «Συγκομιδή».

Ο μεγάλος μας καλλιτέχνης, παρουσιάζει έργα της τελευταίας του δουλιάς, καθώς και μία σειρά μικρών έργων τα οποία δημιούργησε ειδικά για να κοσμήσουν το βιβλίο «Συγκομιδή». Βιβλίο, το οποίο όπως μας είπε η ποιήτρια του, αποτελεί «συγκομιδή» των καρπών που «καλλιεργούσε» μια ζωή. Η ποιητική συλλογή της Λ. Βαρλάμου, αποτελεί τη δεύτερη ποιητική της απόπειρα. Η αρχή αυτή έγινε το 1997 με τα «Δεκαπέντε λυρικά παραμύθια» που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις «τυπωθήτω».

Στα εικαστικά έργα (ακριλικά), ο Γ. Βαρλάμος με ευαισθησία και μαστοριά παρουσιάζει τον κόσμο των λουλουδιών. Τα μικρά του έργα, με τα οποία στόλισε τις σελίδες της «Συγκομιδής», είναι μικρές ακουαρέλες, κοσμήματα τα οποία δένουν αρμονικά με την ποίηση, καθώς ο Γ. Βαρλάμος είναι πρωτομάστορας και στην τέχνη του βιβλίου. Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 15 του Γενάρη, παρουσιάζονται και οι σελίδες του τυπωμένου βιβλίου, έτσι ώστε ο επισκέπτης να χαρεί την τέχνη της ζωγραφικής και της ποίησης μαζί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ