Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Μουσική
Γιορταστική ατμόσφαιρα

Με κάλαντα και θρησκευτικούς ύμνους στον ήχο της Υδραύλεως αποχαιρετά το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών τον αιώνα που φεύγει. Σήμερα, στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Δελφών όσοι βρεθούν θα έχουν την ευκαιρία ν' ακούσουν τους ύμνους στη μουσική κλίμακα του πρώτου πληκτροφόρου μουσικού οργάνου στην ιστορία.

  • Σήμερα, επίσης, στις 11.30 το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος, ο Ομιλος Βετεράνων Μουσικών Ελλάδας θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα με τη μικρή του ορχήστρα. Στον ίδιο χώρο, στις 12.30 μμ, θα εμφανιστούν τα «Παιδιά από την Πάτρα», ενώ στις 7μμ, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Χαλκιά και ερμηνευτή τον Ηλία Κλωναρίδη, θα παρουσιάσει μια αναδρομή στο ελληνικό τραγούδι. Στις 8μμ, ακολουθεί ο Παντελής Θαλασσινός με την οκταμελή ορχήστρα του.
  • Την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν θα παρουσιάσει η Συμφωνική Δημοτική Ορχήστρα Αθηνών, αύριο (8.30μμ), στη γιορταστική συναυλία της, στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Τιμοκρέοντος 6α, Αγ. Σώστης). Σολίστ: Ιουλία Τρούσσα, Λυδία Αγγελοπούλου, Ζάχος Τερζάκης, Λούης Μανίκας. Συμμετέχουν: Μεικτή Χορωδία Αθηνών και Μεικτή Χορωδία Εθνικού Ωδείου. Διευθύνει ο Ελευθέριος Καλκάνης. Είσοδος ελεύθερη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ