Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ
Αγώνας για να σταματήσει η μόλυνση του νερού

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στους δήμους Οινοφύτων και Σχηματαρίου

Με αίτημα να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει η μόλυνση του νερού, του αέρα και του εδάφους της περιοχής, πραγματοποιήθηκε προχτές Κυριακή, συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα Σωματείων - Εργαζομένων - Κατοίκων, στην κεντρική πλατεία στο Δήλεσι. Παράλληλα, αναδείχτηκαν οι διαχρονικές ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα Τρίτη, στις 10 το πρωί στο Δήμο Οινοφύτων και στις 12 το μεσημέρι στο Δήμο Σχηματαρίου, μεταφέροντας το αίτημα των κατοίκων και των εργαζομένων, να μην πληρώνονται οι λογαριασμοί νερού, όσο το νερό είναι μολυσμένο.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Βαγγέλης Ξένος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα, ο οποίος τόνισε ότι «αν δε δούμε την αιτία του προβλήματος, τους υπεύθυνους για τη διαιώνισή του, αν δεν το συνδέσουμε με τα υπόλοιπα προβλήματα, τότε δε θα λυθεί». Από την πλευρά του, ο Θανάσης Παντελόγλου, χημικός μηχανικός και μέλος της Επιτροπής Αγώνα, επισήμανε ότι χρειάζεται κεντρική εγκατάσταση παραγωγής πόσιμου νερού. «Μόνο έτσι μπορεί να λυθεί το πρόβλημα».

Ο Λάμπρος Παυλόπουλος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα και μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στους ΟΤΑ της περιοχής, τόνισε ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πήραν μέτρα στήριξης των βιομηχάνων και απόκρυψης προβλημάτων». Ο Μιχάλης Γιαλούρης, δημοτικός σύμβουλος Οινοφύτων, τόνισε ότι «όχι μόνο δεν έχουμε καθαρό - όπως μας υποσχέθηκαν - αλλά η κατάσταση χειροτερεύει». Τέλος, ο πάτερ Γιάννης Οικονομίδης, τόνισε ότι «οι υπεύθυνοι για την κατάντια μας, ρυπαίνουν την περιοχή γιατί το χρήμα είναι πιο σημαντικό γι' αυτούς, απ' ό,τι είναι η ζωή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ