Πέμπτη 15 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οπορτουνισμός

Τα πανηγύρια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για τη δήθεν ταφόπλακα που μπαίνει στην αναθεώρηση του άρθρου 16 δεν μπορούν να κρύψουν τη γύμνια και τον οπορτουνισμό του απέναντι στις αναδιαρθρώσεις που ήδη εφαρμόζονται μέσα στα ανώτατα ιδρύματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα δεν έχει πάρει θέση για το τι στάση θα κρατήσει μπροστά στις πρυτανικές/προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι δυνάμεις του στους πανεπιστημιακούς (ΠΟΣΔΕΠ) εκτίμησαν ότι οι εκλογές αφορούν τους φοιτητές(!) έτσι ώστε να κρυφτούν πίσω από τις όποιες αγωνιστικές αντιδράσεις του φοιτητικού κινήματος. Ασε που πάγια θέση του ΣΥΝ είναι η καθολική ψηφοφορία των φοιτητών για τα όργανα διοίκησης των ιδρυμάτων, όπως ορίζει ο νόμος - πλαίσιο...

Παράλληλα, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής των δυνάμεών τους στις εκλογές για διεκδίκηση πρυτανικών/προεδρικών θώκων, για νομιμοποίηση και με αυτόν τον τρόπο όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων του νόμου - πλαισίου, έως και για εφαρμογή τους.

Και νομιμοποίηση και ...αντίδραση. Αυτός είναι ο οπορτουνισμός. Οπως γινόταν και μέχρι τώρα που άλλες δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στους πανεπιστημιακούς, συμμετέχουν στην «κίνηση των 400» υπέρ των αναδιαρθρώσεων κι άλλες, φτιάχνουν το «αγωνιστικό προφίλ» του κόμματός τους μέσω των συνδικαλιστικών οργάνων της ΠΟΣΔΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ