Πέμπτη 15 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Θέλουν να το εκφυλίσουν πριν ακόμα ξεκινήσει

Με εμφανή διάθεση να εκφυλίσουν πριν ακόμα ξεκινήσει το φοιτητικό σπουδαστικό κίνημα, εμφανίστηκαν χτες οι δυνάμεις του ΣΥΝ και των ΕΑΑΚ. Στην ΑΣΟΕΕ επιχείρησαν να παρουσιάσουν ως συνέλευση μια μάζωξη 40 ανθρώπων, στο Πάντειο 30, στη Γεωπονική 30, ενώ σε ολόκληρη τη Νομική επιχείρησαν επίσης να βαφτίσουν συνέλευση μια συγκέντρωση 100 ανθρώπων.

Μετά απ' αυτό είχαν το θράσος να καταγγείλουν, μέσα από ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΝ, την ΠΚΣ ότι δήθεν «σαμποτάρισε τις διαδικασίες ώστε να μη γίνουν συνελεύσεις» στη Νομική και την ΑΣΟΕΕ!

Κοινός παρονομαστής των δυνάμεων του ΣΥΝ και των ΕΑΑΚ είναι ότι και οι μεν και οι δε αναγνωρίζουν ως αντίπαλο την ΠΚΣ και τα αιτήματα και τους στόχους στο φοιτητικό κίνημα, ενώ και οι δυο έχουν κοινή συμμετοχή στο στημένο παιχνίδι για τη συκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος.

Στόχος τους είναι να μη γίνουν πραγματικές συνελεύσεις για να μην περάσει από αυτές ένα πλαίσιο που βάζει καθαρά και ξάστερα το ζήτημα της ανασυγκρότησης του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, την πάλη ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, με βάση τις κατευθύνσεις της στρατηγικής της Λισαβόνα και της διαδικασίας της Μπολόνια.

Οι δυνάμεις του ΣΥΝ επιδιώκουν να υπερασπίσουν τις αναδιαρθρώσεις, δε θέλουν ανατροπή του νόμου - πλαισίου, γιατί στο εσωτερικό τους ήδη έχουν αρχίσει οι τριγμοί: Ηδη μερίδα των καθηγητών του ΣΥΝ (ΑΡ.ΜΕ.) με ανακοίνωσή τους καλούν σε συμμετοχή στις πρυτανικές εκλογές και «αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας»! Αλλωστε, οι θέσεις του ΣΥΝ για το νόμο - πλαίσιο δε διαφοροποιούνται στην ουσία και τη στόχευση από το νόμο που ψήφισε η ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ