Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΛΛΑ
Περισσεύουν οι ελλείψεις σε ακριτικά σχολεία

Με σοβαρά προβλήματα υποδομής ξεκίνησε η σχολική χρονιά για τους μικρούς μαθητές των σχολείων νηπιαγωγείων και δημοτικών στο Δήμο Εξαπλατάνου στο Νομό Πέλλας. Για το θέμα κατέθεσαν χτες Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης.

Σύμφωνα με τις προτάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Εξαπλατάνου, για την εύρυθμη λειτουργία της προσχολικής εκπαίδευσης απαιτούνται ανέγερση κτιρίου για εγκατάσταση Νηπιαγωγείου στην Ιδα, επαναλειτουργία Νηπιαγωγείου στη Μηλέα (υπάρχει ικανός αριθμός μαθητών). Επίσης, περάτωση των εργασιών στο Νηπιαγωγείο της Κωνσταντίας, βελτίωση των εγκαταστάσεων σε Φουστάνη, Θεοδωράκι, Φιλώτεια, Εξαπλάτανο και ίδρυση ολοήμερου Νηπιαγωγείου στον Εξαπλάτανο και την Ιδα.

Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά σχολεία, απαιτείται άμεση συντήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων στη Φουστάνη, τον Εξαπλάτανο, τη Μηλιά και την Περίκλεια, δημιουργία υπαίθριων χώρων άσκησης και παιχνιδιού στα σχολεία των Ιδας, Κωνσταντίας, Περίκλειας και Ριζοχωρείου. Τέλος, χρειάζεται επαρκής χρηματοδότηση για τη λειτουργία ολοήμερου σχολείου στον Εξαπλάτανο και επέκταση του θεσμού στον Αρχάγγελο και στη Μηλιά - Ριζοχώρι.

Με αφορμή τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα θα πάρει για την εύρυθμη λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Εξαπλατάνου και την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ