Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
22ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ
Ζητούνται εγγυήσεις για την ασφάλεια των μαθητών

Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Λ.Κανέλλη και Αντ.Σκυλλάκος

Με την ασφάλεια των μαθητών φαίνεται ότι παίζουν οι αρμόδιοι στην περίπτωση του 22ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.

Οπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη και Αντ. Σκυλλάκος, που κατέθεσαν Ερώτηση για το θέμα προς τον υπουργό Παιδείας, το 22ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο, το οποίο και πριν τους σεισμούς ήταν ακατάλληλο και πολλές φορές οι γονείς είχαν κινητοποιηθεί γι' αυτό το ζήτημα. Στο περσινό σεισμό έπαθε σοβαρότατες ζημιές και η αρμόδια επιτροπή του ΟΣΚ το χαρακτήρισε ως Ε (άμεσα κατεδαφιστέο). Πέρσι, μετά από αποχή δύο μηνών, το 22ο Δημοτικό Σχολείο λειτούργησε σε προκάτ αίθουσες, στις οποίες παραμένει μέχρι σήμερα. Στις 22/9/2000, παρά την αντίθεση των γονέων και του Συλλόγου Δασκάλων, η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αχαρνών συμφώνησε μετά από πρόταση της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης να αποσπαστούν μαθητές από το 22ο, το 5ο, το 13ο και 16ο Δημοτικά σχολεία και να δημιουργηθεί ένα καινούριο, το 25ο Δημοτικό σχολείο, που θα στεγαστεί στο παλιό κτίριο του 22ου, το οποίο επισκευάστηκε με ευθύνη του ιδιώτη.

Καταλήγοντας οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν ότι «εύλογη είναι η ανησυχία των γονέων και του Συλλόγου Δασκάλων για την ασφάλεια των μαθητών στο συγκεκριμένο κτίριο δεδομένου ότι σχολεία που ο ΟΣΚ χαρακτήρισε ως Ε (Α` Λύκειο Αχαρνών) αλλά και ως Δ (3ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών) κατεδαφίζονται».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας αν εγγυάται την ασφάλεια των μαθητών στο συγκεκριμένο κτίριο και αν θα πάρει μέτρα και ποια για την οριστική λύση του προβλήματος στέγασης του 22ου Δημοτικού Σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ