Τετάρτη 21 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους

Προκλητικοί ισχυρισμοί από τον υφυπουργό Υγείας στη συνάντηση με αντιπροσωπεία των ταξικών δυνάμεων

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Απασχόλησης
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Απασχόλησης
Το συνολικό ζήτημα της Υγείας και των συνεπειών από την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης που προωθούν και στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ανέδειξαν χτες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

«Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για συμβάσεις, STAGE, συνεργεία», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι - μέλη του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και απαίτησαν σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας (6ωρο, 30ωρο, 5ήμερο), να σταματήσουν οι πληρωμές των ασθενών πάνω ή κάτω απ' το τραπέζι για υπηρεσίες Υγείας, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας χωρίς την προϋπόθεση του ενσήμου, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα - Ρέππα - Πετραλιά.

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Τα προβλήματά μας καθημερινά οξύνονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης», ξεκαθάρισαν οι υγειονομικοί. Κατήγγειλαν τους μισθούς πείνας, την εντατικοποίηση της δουλειάς εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού που οδηγεί και σε υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας που παρέχονται στους ασθενείς, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις.

«Μαγική εικόνα» και προκλήσεις

Ακολούθησε συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, ο οποίος κυνικά διακήρυξε την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει την ανθυγιεινή πολιτική της, αφού πήρε για δεύτερη φορά τη λαϊκή εντολή «πανηγυρικά»!

Ο υφυπουργός, μετά και την προχτεσινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τον υπουργό Οικονομικών, επανέλαβε υποσχέσεις για την πρόσληψη 4.500 γιατρών και για προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού το επόμενο διάστημα. Αποφεύγοντας να απαντήσει στις επισημάνσεις των συνδικαλιστών ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό για προσλήψεις και ότι και αν γίνουν δεν καλύπτουν τις ανάγκες, αφού ήδη υπάρχουν 3.500 κενές θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία και αναμένεται να αποχωρήσουν τα επόμενα δυο με τρία χρόνια ακόμα 3.000 γιατροί. Ενώ, όταν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξέφρασαν τη συνολική αντίθεσή τους στη ΣΣΕ, ο υφυπουργός επικαλέστηκε τη συμφωνία των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών των γιατρών.

Δε δίστασε μάλιστα να ισχυριστεί ότι ανατρέπεται η υποχρηματοδότηση του δημόσιου τομέα Υγείας απ' το κράτος καθώς ...νεότερα δεδομένα του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι η δημόσια δαπάνη Υγείας στην Ελλάδα έχει φτάσει στο 60% και η ιδιωτική στο 40%! Αλλά και ότι η κυβέρνηση δεν προχωράει στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και εκτάκτων στα νοσοκομεία γιατί δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα!

Η ένταση των προσπαθειών για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα από τα συνδικάτα και το ΠΑΜΕ ήταν η απάντηση που έδωσαν στον υφυπουργό οι συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος.

ΟΧΙ στη διευθέτηση και τη ΣΣΕ

Να παλέψουν ενάντια στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των γιατρών και στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) της κυβέρνησης, στις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και τα Προεδρικά Διατάγματα, καλεί τους γιατρούς με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) ενόψει της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) που θα γίνει σήμερα στις 12 μ. στο ξενοδοχείο «Imperial».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ