Τετάρτη 21 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΚΟΒ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ
Κατάκτηση όλων η ανάκληση της απόλυσης

Να μπουν στον αγώνα οργανωμένα για τα δικαιώματα τα δικά τους και των παιδιών τους, καλεί τους εργαζόμενους, με ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Βάσης Ιδιωτικών Κλινικών της Αχτίδας Υγείας - Πρόνοιας του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι η επαναπρόσληψη της εγκύου νοσηλεύτριας που απολύθηκε από το Παιδιατρικό Τμήμα του Ιατρικού Αμαρουσίου είναι κατάκτηση όλων των εργαζομένων.

«Αναδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα, της οργανωμένης πάλης κόντρα στα αφεντικά, στα μονοπώλια, φέρνει αποτελέσματα. Οτι δεν είναι παντοδύναμοι μπροστά στους οργανωμένους και αποφασισμένους εργάτες!», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ τονίζει τις βαρύτατες ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Οι ευθύνες επιμερίζονται και στον ΣΥΝ, που με τη θέση του για τη συνύπαρξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα δημιουργεί συγχύσεις, παραπλανά και εφησυχάζει τους εργαζόμενους. Τη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα - σημειώνεται - στηρίζει και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Η ΚΟΒ Ιδιωτικών Κλινικών τονίζει ακόμα ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που θησαυρίζουν σε βάρος των ασθενών, με τη στήριξη του υπουργείου Απασχόλησης, αρνούνται να κάνουν υποχρεωτική τη Συλλογική Σύμβαση των εργαζομένων στον κλάδο για το 2007, απολύουν προσωπικό ακόμη και εγκύους, τρομοκρατούν και καταπατούν τον ημερήσιο χρόνο εργασίας. Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν στα δικά τους χέρια τα σωματεία και συνδικάτα τους, να δράσουν με τις αγωνιστικές δυνάμεις για την ανατροπή των συσχετισμών σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τέρμα οι αιματολογικές εξετάσεις, με επίκληση της πανδημίας! (2020-11-05 00:00:00.0)
Στη μάχη με τον «αόρατο εχθρό» χρειάζονται στρατιώτες και όπλα! (2020-03-19 00:00:00.0)
«Χαρατσώνουν» ασθενείς, «αρμέγουν» τα ασφαλιστικά Ταμεία (2013-07-27 00:00:00.0)
Απαράδεκτη πρόταση για τις εργαζόμενες γυναίκες (2013-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ