Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με αποφασιστικότητα στη μάχη

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα από περιοδείες στους εργασιακούς χώρους για τη συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο στις 6μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Avaton

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Με έντονους ρυθμούς και με πνεύμα αισιοδοξίας για αγωνιστική απάντηση στην κυβερνητική αντεργατική πρόκληση, ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία του αυριανού πανεργατικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιείται από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση στις 6μ.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο. Προσυγκέντρωση θα γίνει από το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στο κάλεσμά του στους εργαζόμενους και το λαό της πόλης, για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, το ΠΑΜΕ τονίζει: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών. Βασικές, θεμελιακές μας κατακτήσεις κινδυνεύουν. Προωθείται ένας βάρβαρος εργασιακός μεσαίωνας που θα σημαδέψει τη ζωή των εργατών και γενικότερα των εργαζομένων τα επόμενα χρόνια».

Σχετικά με την τακτική των συνδικαλιστικών ηγεσιών απέναντι στην άγρια επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ επισημαίνει: «Η τακτική της "ταξικής συναίνεσης", είναι άκρως επικίνδυνη για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Η συμμετοχή της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ στον "κοινωνικό διάλογο" της απάτης του 1997 -1998 και η υπογραφή στο αντεργατικό κατασκεύασμα με τον τίτλο "Σύμφωνο Εμπιστοσύνης" άναψε το πράσινο φως στην κυβερνητική, εργοδοτική επίθεση».

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χτες περιοδείες συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΕΚΘ στα εργοστάσια ΣΙΔΕΝΟΡ, χαρτοβιομηχανία ΜΕΛ, Χαλυβουργείο, ΤΟΣΟΗ, Κάρτον Πακ, ζυθοποιία Χένιγκεν. Παντού το κλίμα είναι θερμό και τα μηνύματα αισιόδοξα για τη διάθεση των εργαζομένων να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Συνεχίστηκαν, εξάλλου, οι περιοδείες στελεχών του ΠΑΜΕ σε οικοδομές και σε βιοτεχνίες δέρματος.

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε χτες το προεδρείο του ΕΚΘ, καλούνται οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν μαζικά στο αυριανό συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα μπροστά στο Εργατικό Κέντρο. Η διοίκηση του ΕΚΘ υπογραμμίζει, επίσης: «Διαφωνούμε με "διαλόγους" που οδηγούν σε τετελεσμένα γεγονότα. Απορρίπτουμε την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Υπερασπιζόμαστε την πλήρη σταθερή ημερήσια απασχόληση - με 35ωρο - πενθήμερο - επτάωρο χωρίς μείωση των αποδοχών... Προωθούμε σχέδιο παραγωγικής ανάπτυξης, για κλαδικές πολιτικές, για πραγματική ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων»...

Χτες το απόγευμα, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης του ΕΚΘ, για να καθορίσει τις λεπτομέρειες του συλλαλητηρίου και θέματα που σχετίζονται με τη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 10 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ