Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ»
Απόφαση για συμμετοχή στην απεργία

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε τη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 10 Οκτώβρη

Τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία στις 10 Οκτώβρη αποφάσισαν χτες στη Γενική Συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι της «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ», στους οποίους ασκήθηκε ασφυκτική πίεση για τρίμηνη παράταση της εφαρμογής της 12ωρης απασχόλησης στο ελασματουργείο της επιχείρησης, κάτι που αποδέχτηκαν, με ευθύνη και της πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου τους.

Αντίθετα, οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων στο σωματείο τάχθηκαν κατά του 12ωρου και της όποιας άλλης «ελαστικοποίησης» προσπαθήσει να επιβάλει η επιχείρηση και κάλεσαν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από το ΠΑΜΕ και να αγωνιστούν μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, για την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, κόντρα στη συντονισμένη αντεργατική επίθεση κυβέρνησης - βιομηχάνων - Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Η εργοδοσία της «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ» ήταν από τις πρώτες που προχώρησε στην ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους με το κλείσιμο της επιχείρησης, εάν δεν αποδέχονταν τριήμερο με δωδεκάωρη ημερήσια απασχόληση. Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν ουσιαστικά προ τετελεσμένου, καθώς η συμβιβασμένη πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) είχε προτρέξει να υπογράψει σχετική συμφωνία με τη διεύθυνση της εταιρίας!

Επίθεση στο ΠΑΜΕ

Την τακτική τους αυτή επανέλαβαν και χτες οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας, οι οποίοι επιτέθηκαν με έντονο τρόπο σε κάθε πρόταση για αντίσταση των εργαζομένων στην εκμετάλλευση από την εργοδοσία. Εκπληξη προκάλεσε επίσης, στους εργαζόμενους, το προβοκατόρικο κάλεσμα του προέδρου του σωματείου Ν. Χόνδρου και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας Α. Τζεγιαννάκη να καταδικάσουν το ΠΑΜΕ και να ασπαστούν τις θέσεις του Μ. Κωστόπουλου για το συνδικαλιστικό κίνημα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ