Σάββατο 24 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΣΕ
Αύξηση 20% στη γραμμή Αθήνα - Οινόη

Μετά τις «τσουχτερές» αυξήσεις που επέβαλε φανερά η κυβέρνηση σε συγκοινωνίες και μεταφορές, από χτες προχώρησε και σε κρυφές αυξήσεις 20% στα εισιτήρια του ΟΣΕ, στη γραμμή Αθήνα - Οινόη.

Κυβέρνηση και διοίκηση ΟΣΕ, με προκλητικό τρόπο, επιχειρούν να κρύψουν την αύξηση - «φωτιά» στα εισιτήρια της συγκεκριμένης γραμμής. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΣΕ, αναφέρεται ότι «σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών, στη συγκεκριμένη διαδρομή καθιερώνεται εισιτήριο "προαστιακού τύπου"» και προστίθεται ότι «τα νέου τύπου εισιτήρια ισχύουν για μια και μόνο διαδρομή χωρίς επιστροφή και πωλούνται στο ίδιο ακριβώς αντίτιμο με το παλαιού τύπου». Και δε φτάνει αυτό. Επακολούθησε και δεύτερη ανακοίνωση, στην οποία ...διευκρινίζεται «πως ουδεμία τιμολογιακή επιβάρυνση προκύπτει για τους επιβάτες από τη νέα αυτή ρύθμιση». Εκείνο, βέβαια, που στην ουσία επιχειρούν να αποκρύψουν με προκλητικό τρόπο κυβέρνηση και διοίκηση ΟΣΕ είναι ότι καταργούν την έκπτωση 20% που ίσχυε μέχρι τώρα στα εισιτήρια μετ' επιστροφής. Συνεπώς, με την καθιέρωση του νέου εισιτηρίου, ο επιβάτης από Αθήνα για να πάει και να επιστρέψει από την Οινόη, επιβαρύνεται με 20%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση «μαγειρεύει» αυξήσεις και στα υπόλοιπα εισιτήρια του ΟΣΕ, ενώ εκτιμάται ότι αντιδράσεις θα υπάρξουν και με τις ...μουλωχτού τύπου αποφάσεις των κυβερνώντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ