Σάββατο 24 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΕ
Με τη «βούλα» και της ΕΕ

Με διακριτικό αλλά σαφή τρόπο η Ευρωπαϊκή Ενωση απονέμει τα... εύσημά της στην ελληνική κυβέρνηση για την απόφασή της να παραδώσει τον ΟΤΕ σε μια ευρωπαϊκή πολυεθνική, όπως είναι η «Ντόιτσε Τέλεκομ».

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις της αρμόδιας Κοινοτικής επιτρόπου Βίβιαν Ρέντινκ, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον υπουργό Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη, η οποία χαρακτήρισε τη συμφωνία της κυβέρνησης με την «Ντόιτσε Τέλεκομ», μια... συνηθισμένη κοινή προσπάθεια ένωσης δύο μεγάλων τηλεπικοινωνιακών οργανισμών, «που τη βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη συνεχώς». Σημείωσε, μάλιστα με νόημα, πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει τώρα λόγο επί της συμφωνίας, αλλά θα έχει μετά την απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου και την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων...

Από την πλευρά του ο Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου με την ΝΤ θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή και προεξόφλησε ότι ουδείς θα εκπλαγεί από τη δημοσιοποίηση του κειμένου αυτού καθ' αυτού, σημειώνοντας πως τα βασικά στοιχεία της συμφωνίας είναι ήδη γνωστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ