Τρίτη 27 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΖΗΜΕΝΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η κυβέρνηση «κλειδώνει» το λουκέτο

To τίμημα της ασυδοσίας του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του πληρώνουν οι 685 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΖΗΜΕΝΣ στη Θεσσαλονίκη που οδηγείται σε κλείσιμο στα τέλη του Ιούνη. Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου, καταγγέλλοντας την πολιτική των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που ευνοούν τα κέρδη του κεφαλαίου και εμπαίζουν τους εργαζόμενους.

Το μόνο που βρήκε να πει η παριστάμενη υφυπουργός Απασχόλησης Σ. Καλαντζάκου είναι ότι δέχτηκε χτες αίτημα από το σωματείο των εργαζομένων στη ΖΗΜΕΝΣ για την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης (εργαζόμενοι, εργοδότης, υπουργείο) που θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Η αδυναμία της κυβέρνησης να απαντήσει οφείλεται στο ότι με κάθε τρόπο δρα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, τόνισε στην παρέμβασή της η Σ. Καλαντίδου και κατήγγειλε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι πληρώνουν το τίμημα της ασυδοσίας του κεφαλαίου, το οποίο μεταφέρει όπου θέλει τις επιχειρήσεις του προκειμένου να αποκομίσει περισσότερα κέρδη. Κάτι τέτοιο άλλωστε, υπενθύμισε η βουλευτής του ΚΚΕ, προβλέπεται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ την οποία ψήφισαν από κοινού το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΝ.

Στο συγκεκριμένο στρατηγικό τομέα των τηλεπικοινωνιών, συνέχισε, δεν αναπτύχθηκε ο κρατικός τομέας, προς όφελος των ιδιωτών. Για εμάς, είπε, οι τηλεπικοινωνίες δεν μπορεί να μένουν στα χέρια των ιδιωτών και οι εργαζόμενοι στη ΖΗΜΕΝΣ μαζί με την πάλη για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας πρέπει να αγωνιστούν για την προοπτική της δημιουργίας ενιαίου κρατικού φορέα Τηλεπικοινωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ