Τετάρτη 28 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ
Επιμένει στην παραπέρα «απελευθέρωση» της αγοράς

Γύρω από τον άξονα της ενίσχυσης της «ελεύθερης αγοράς» και του ανταγωνισμού κινούνται οι διαπιστώσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο πλαίσιο της επανεξέτασης της έκθεσης που είχε συντάξει ένα χρόνο πριν με θέμα την αγορά των πετρελαιοειδών. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, θέτοντας σε δημόσια διαβούλευση το νέο κείμενο, διαπιστώνει ότι «παρά τη θέσπιση συγκεκριμένων μέτρων συμπεριφοράς προς τους φορείς της αγοράς και την εισήγηση προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία δέσμης προτάσεων με σκοπό την προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού στον εν λόγω κλάδο, καταγράφονται σημαντικές στρεβλώσεις και προβλήματα που δεν είναι συμβατά με τη λειτουργία μιας απελευθερωμένης αγοράς».

Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για έλλειψη διαφάνειας στην αγορά πετρελαιοειδών, καθώς δεν έχει γίνει ανάλυση των στοιχείων του κόστους από τα διυλιστήρια. Οσον αφορά στη χονδρική εμπορία αναφέρεται σε περιορισμούς που συνδέονται με την αδειοδότηση των αποθηκευτικών χώρων που απορρέουν από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Τέλος, σχετικά με τη λιανική πώληση θίγει το θέμα των όρων των αποκλειστικών συμβάσεων μεταξύ πρατηριούχων και εταιρειών και προτείνει απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων, τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στα πρατήρια και απελευθέρωση των όρων εγκατάστασης βενζινάδικων σε σούπερ μάρκετ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ