Παρασκευή 30 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τα αντιδραστικά «λοκ - άουτ»

Εχει γίνει σύστημα τον τελευταίο χρόνο, απέναντι σε οποιαδήποτε μεμονωμένη και ύποπτη ενέργεια σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, αλλά ακόμα και σε μαζικές συλλογικές κινητοποιήσεις φοιτητών και σπουδαστών μέσα στις σχολές που χτυπούν στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής, να απαντούν οι διοικήσεις των ιδρυμάτων, των σχολών και των Τμημάτων με... «λοκ άουτ»!

Στο ΤΕΙ Αθήνας η διοίκηση έκανε «λοκ άουτ» (σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον «περιφερόμενο θίασο» που έσπασε κάλπες για τα «μάτια των καναλιών») παρεμποδίζοντας έτσι συλλογικές διαδικασίες (γενικές συνελεύσεις κ.ά.) των ίδιων των σπουδαστών του ΤΕΙ. Το ίδιο έγινε και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (με αφορμή τον τραυματισμό του πρύτανη), με αποτέλεσμα να αδειάσει χτες από φοιτητές το ίδρυμα, τη μέρα που ήταν προγραμματισμένες μια σειρά γενικές συνελεύσεις. Δεν άφησαν έτσι τους φοιτητές να συζητήσουν και οι ίδιοι μέσα στις συλλογικές τους διαδικασίες για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Σύγκλητο, να πάρουν ξεκάθαρα θέση οι παρατάξεις, να λογοδοτήσουν για τη στάση τους σε κάθε φοιτητικό σύλλογο.

Αυτή η τακτική των διοικήσεων των ιδρυμάτων έχει όμως διττό στόχο: Στρέφεται και εναντίον του φοιτητικού κινήματος στο σύνολό του, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους φοιτητές - σπουδαστές, τον καθένα προσωπικά, ότι σε οποιαδήποτε κινητοποίηση θα έχει κόστος την απώλεια μαθημάτων (ιδιαίτερα τώρα που βρίσκονται μπροστά σε εξεταστική περίοδο), ακόμα και την απώλεια εξαμήνων, την καθυστέρηση των σπουδών του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ