Παρασκευή 30 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Να προβάλλουμε το δικό μας ρεαλισμό»

Προφεστιβαλική εκδήλωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ

Με συμμετοχή πολλών σπουδαστών και συζήτηση για τις θέσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στα ζητήματα της Παιδείας, στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, πραγματοποιήθηκε, χτες, η προφεστιβαλική εκδήλωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 34ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Στα γρασίδια του ΤΕΙ, στο πλαίσιο του προγράμματος της προφεστιβαλικής εκδήλωσης, έγινε ομιλία από τον Αγγελο Κατσάνο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέα της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν μουσικές συναυλίες από δύο ερασιτεχνικά φοιτητικά συγκροτήματα. Ο Αγγελος Κατσάνος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι ο λαός και η νεολαία έχουν μπροστά τους δύο δρόμους: `Η να συμβιβαστούν με το ρεαλισμό της υποταγής και να τρέφουν αυταπάτες για λύσεις του εφικτού, ή να έρθουν σε ρήξη με τα μονοπώλια και την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Κλείνοντας, κάλεσε τη νεολαία να πυκνώσει τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, που σταθερά παλεύουν από το μετερίζι των λαϊκών αναγκών χωρίς να λογαριάζουν κόπο και θυσίες. «Να μην υποταχτούμε σε κανέναν ρεαλισμό, που προσπαθεί να μας βάλει στο χέρι και να μας εκμεταλλευτεί, αλλά να προβάλλουμε το δικό μας ρεαλισμό, της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, της εγκαθίδρυσης της σοσιαλιστικής κοινωνίας», είπε.

Εκδηλώσεις στις σχολές

Το 2ο Φοιτητικό Φεστιβάλ Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης, αφιερωμένο στα 90 χρόνια του ΚΚΕ και στα 40 χρόνια της ΚΝΕ, διοργανώνεται σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, στα γρασίδια της Νέας Φιλοσοφικής, στις 8.30 μ.μ. Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει ομιλία με τον Δημήτρη Παπατολίδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και συναυλίες με τους JASM και το Λάκη Παπαδόπουλο. Διήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιεί στις 3 και 4 Ιούνη η Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ Λάρισας, στο χώρο του ΤΕΙ. Την πρώτη μέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τουρνουά μπάσκετ, προβολή ταινιών και συναυλία και ομιλία με θέμα τις «θέσεις της ΚΝΕ για το ζήτημα των ναρκωτικών» από τον Ν. Βεργουλίδη, μέλος του Γραφείου της Οργάνωσης. Τη δεύτερη μέρα, θα μιλήσει ο Ελ. Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις θέσεις του Κόμματος για την ενιαία ανώτατη εκπαίδευση. Επίσης, θα προβληθούν ταινίες και θα υπάρχει αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι με την μπάντα της ΚΝΕ.

Αφιερωμένη στα 90χρονα του ΚΚΕ και τα 40χρονα της ΚΝΕ είναι και η εκδήλωση που πραγματοποιεί η Οργάνωση Σπουδάζουσας Βόλου την Τετάρτη 4 Ιούνη. Η εκδήλωση ξεκινά στις 7 μ.μ. με τη θεατρική ομάδα της ΤΟ ΑΕΙ της ΚΝΕ, ακολουθεί στις 8 μ.μ. συζήτηση με θέμα «Τι επιστήμονες και τι πανεπιστήμιο θέλουμε; Η Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών». Η εκδήλωση θα κλείσει με προβολή ντοκιμαντέρ για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφο πλατύ άνοιγμα στη νεολαία (2007-06-16 00:00:00.0)
Η μόρφωση είναι δικαίωμα! (2006-06-06 00:00:00.0)
Εναρκτήριο λάκτισμα από τη Σπουδάζουσα (2005-06-11 00:00:00.0)
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις (1998-05-30 00:00:00.0)
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις (1998-05-28 00:00:00.0)
Εκδήλωση για την ανεργία (1996-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ