Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Η μόρφωση είναι δικαίωμα!

23 και 24 του Ιούνη, στο Αλσος Περιστερίου

«Η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα»! Κι αυτή τη φορά θα διεκδικήσουν το δικαίωμά τους με μια μεγάλη γιορτή, μια γιορτή από μαθητές για μαθητές. Πρόκειται για το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 του Ιούνη, στο Αλσος Περιστερίου. Ενα διήμερο μακριά από σπόνσορες και χορηγούς, με μοναδικό «όπλο» το μεράκι για δημιουργία, έκφραση και συλλογική δουλιά. Με στόχο: «Να αλλάξει το σκηνικό παντού. Στη γειτονιά, στο δήμο, σε όλη μας τη ζωή»!

Ετσι, θα στηθούν δύο σκηνές στο Αλσος Περιστερίου, όπου θα δοθούν συναυλίες από τουλάχιστον 30 μαθητικά συγκροτήματα και παραστάσεις από θεατρικές σχολικές ομάδες. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά εκδηλώσεων - συζητήσεων με θέμα τις εξελίξεις στο σχολείο και την πείρα από τους μαθητικούς αγώνες, το ρόλο της τέχνης και ιδιαίτερα της μουσικής, ενώ θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου «Ανθρωπος, αυτός ο γίγας».

Την Παρασκευή 23 του Ιούνη θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και το διήμερο θα ολοκληρωθεί με μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Στο Αλσος Περιστερίου θα υπάρχουν ειδικοί χώροι αφιερωμένοι σε θέματα, όπως, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, η πρόταση της ΚΝΕ για το ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο, για τις εξελίξεις στην Παιδεία, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, για την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, για το 9ο Συνέδριο της ΚΝΕ και για τον «Οδηγητή». Η είσοδος και για τις δύο μέρες του Φεστιβάλ είναι 5 ευρώ.

«Αυλαία» του 32ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Την ερχόμενη Παρασκευή ανοίγει η «αυλαία» για το 32ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της Οργάνωσης ΤΕΙ Λεκανοπεδίου Αττικής της ΚΝΕ. Στις 9 και 10 του Ιούνη θα γίνει διήμερη προφεστιβαλική εκδήλωση στα ΤΕΙ Αθήνας. Η πρώτη μέρα θα είναι αφιερωμένη στην αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών και στα 60χρονα του ΔΣΕ και η δεύτερη στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν προβολές ταινιών, θεατρικά, συναυλίες, διαγωνισμό σκίτσου, έκθεση φωτογραφίας.

Διήμερη προφεστιβαλική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει και η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ στις 16 και 17 του Ιούνη, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας. Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στις εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση και η δεύτερη μέρα στις δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές, με ομιλητή τον Γ. Μαυρίκο. Παράλληλα, θα υπάρχουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, τουρνουά μπάσκετ, σκάκι και πινγκ-πονγκ, εκθέσεις σκίτσου και φωτογραφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ