Τρίτη 3 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επίθεση κοντά στην πρεσβεία της Δανίας

Μετά την ισχυρή έκρηξη κοντά στην πρεσβεία της Δανίας στην Ισλαμαμπάντ

Associated Press

Μετά την ισχυρή έκρηξη κοντά στην πρεσβεία της Δανίας στην Ισλαμαμπάντ
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.--

Βομβιστική επίθεση κοντά στην πρεσβεία της Δανίας, στο Ισλαμαμπάντ, πραγματοποιήθηκε χτες, με αποτέλεσμα τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πάνω από 30 να τραυματιστούν, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστη και το κτίριο της πρεσβείας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ήταν επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, με άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες, καθώς η μεγαλύτερη ισλαμιστική οργάνωση στο Πακιστάν, που δρα και στην περιοχή των φυλών, έχει ανακοινώσει ανακωχή. Οι αρχές τις χώρας αναφέρουν ότι στόχος της επίθεσης ήταν η πρεσβεία της Δανίας, χωρίς ωστόσο να είναι μεταξύ των νεκρών κανείς διπλωμάτης.

Η επίθεση συνδέεται και με τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στο δανικό Τύπο, που εξόργισαν το μουσουλμανικό κόσμο από το 2005 που δημοσιεύτηκαν, αφού χαρακτηρίστηκαν «προσβλητικά», ενώ παράλληλα σημαντικός παράγοντας θεωρείται ότι η Δανία διατηρεί πολυπληθή αποστολή στον κατοχικό στρατό του Αφγανιστάν, που «μάχεται τους Ταλιμπάν».

Ο Δανός πρωθυπουργός, Αντερς Φον Ράσμουσεν, χαρακτήρισε την επίθεση ως «επίθεση εναντίον της Δανίας», ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας έκανε λόγο για «απαράδεκτη» ενέργεια, καταδικάζοντάς την. Οπως τόνισε ο ΥΠΕΞ, η επίθεση αυτή δεν είναι αρκετή για να τρομοκρατήσει τη Δανία και να αλλάξει την εξωτερική πολιτική της. Η Νορβηγία έκλεισε την πρεσβεία της στο Πακιστάν, χωρίς να διευκρινίζει αν έχει δεχτεί απειλές, ούτε και πότε θα την ξανανοίξει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ