Τετάρτη 4 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΕΡΡΕΣ
Ξεκίνησε το Φεστιβάλ!

Σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα του πενθήμερου 34ου Φεστιβάλ της Οργάνωσης Σερρών της ΚΝΕ, αφιερωμένο στα 90 χρόνια ΚΚΕ και στα 40 χρόνια ΚΝΕ, που ξεκίνησε τη Δευτέρα 2 Ιούνη και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο χώρο έξω από το Συνεδριακό Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Σερρών.

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ομιλία «Ευρώπη των λαών και όχι των ιμπεριαλιστών» από το Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ., και μουσικές συναυλίες. Από τις 4 το απόγευμα στο Φεστιβάλ φιλοξενούνται συναυλίες με ελληνική ροκ μουσική, hard rock, punk rock, alternative μουσική (DJ Δημήτρης, Rise 'n' Fall, The Coreus, Like a Lie, ΑΓΝΩΣΤΟΙ Χ, STILLBORN).

Οι δύο πρώτες μέρες περιλάμβαναν τις προβολές των ταινιών «Λαβύρινθος του Πάνα», του σκηνοθέτη Γ. Λελτόρο με θέμα τον ισπανικό εμφύλιο, και «Πέτρινα χρόνια», του Π. Βούλγαρη για την αντιστασιακή δράση, τα χρόνια του εμφυλίου και το μετεμφυλιακό καθεστώς.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται αύριο Πέμπτη από τις 5 το απόγευμα και περιλαμβάνει ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια. Ξεκινάει με ποντιακό γλέντι και το χορευτικό της «Ευξείνου Λέσχης Ποντίων» Νομού Σερρών. Στις 6.30 μ.μ. ομιλία με θέμα «Ειρηνικά Βαλκάνια χωρίς ΝΑΤΟ» από τον Γιώργο Χαβατζά, μέλος του Γραφείου περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Στη συνέχεια ρεμπέτικα με την ορχήστρα από το κέντρο «Μινόρε».

Την Παρασκευή 6 Ιούνη θα γίνει προβολή ταινίας στο μικρό αμφιθέατρο του ΤΕΙ στις 13.30 μ.μ.

Καθημερινά στο Φεστιβάλ συνεχίζεται τουρνουά σκάκι, ενώ λειτουργεί βιβλιοπωλείο και επιπλέον φωτογραφικό υλικό από διάφορες δραστηριότητες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, έκθεση φωτογραφίας με θέματα Παιδείας και τους αγώνες από τα 90 χρόνια επαναστατικής δράσης του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια της ΚΝΕ.

Εκδηλώσεις στις σχολές

Ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται αύριο οι διήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ Λάρισας, στο χώρο του ΤΕΙ. Σήμερα σε εκδήλωση για τις θέσεις του ΚΚΕ για την Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση θα μιλήσει ο Ελ. Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, θα προβληθούν ταινίες και θα υπάρχει αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι με την μπάντα της ΚΝΕ.

Αφιερωμένη στα 90χρονα του ΚΚΕ και τα 40χρονα της ΚΝΕ είναι και η εκδήλωση που πραγματοποιεί η Οργάνωση Σπουδάζουσας Βόλου σήμερα. Η εκδήλωση ξεκινά στις 7 μ.μ. με τη θεατρική ομάδα της ΤΟ ΑΕΙ της ΚΝΕ, ακολουθεί στις 8 μ.μ. συζήτηση με θέμα «Τι επιστήμονες και τι πανεπιστήμιο θέλουμε; Η Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών». Η εκδήλωση θα κλείσει με προβολή ντοκιμαντέρ για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ