Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαιτείται άλλη περιβαλλοντική πολιτική

Προφεστιβαλική εκδήλωση της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ

Πραγματοποιήθηκε χτες η προφεστιβαλική εκδήλωση της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ με θέμα Περιβάλλον και Πολιτική σε χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών, χτες το μεσημέρι. O Γιώργος Τσιλιγκιρίδης, επίκουρος καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, μίλησε για την κλιματική αλλαγή και το χρηματιστήριο των ρύπων. Σημείωσε για το χρηματιστήριο των ρύπων ότι δεν έχει στόχο τον περιορισμό τους, αλλά μπίζνες με πρόσχημα τη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Η Ελένη Βασάρα, διδάκτορας Βιολογίας, σημείωσε: «Το οικολογικό πρόβλημα της Κορώνειας είναι ένα τυπικό παράδειγμα οικολογικής καταστροφής που οφείλεται στην επί εικοσαετία πολιτική, η οποία είναι προσαρμοσμένη στο κέρδος, στην επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα. Πρόκειται για έναν τοξικό βούρκο».

Τέλος, ο Γιάννης Ζώκας, μηχανικός και μέλος της πανελλαδικής αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, σημείωσε για την αντιπλημμυρική προστασία ότι υπάρχει έλλειψη χρηματοδότησης από την πολιτεία και απροθυμία ανάπτυξης αγώνων από τους ΟΤΑ για την εξασφάλισή τους. Διεκδικούμε μία οργάνωση ζωής, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και γι' αυτό απαιτείται σύγκρουση με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ