Τετάρτη 11 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τουλάχιστον 30 κομητείες στις μεσοδυτικές ΗΠΑ έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την ίδια ώρα που οι κάτοικοι των ανατολικών περιοχών υποφέρουν από καύσωνα. Η υπερχείλιση ποταμών προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Ο σεΐχης Χασάν Νταχίρ Αγερς, ηγετικό στέλεχος των Σομαλών ισλαμιστών, απέρριψε χτες την πρόταση του ΟΗΕ για τρίμηνη εκεχειρία, λέγοντας ότι οι δυνάμεις του θα συνεχίσουν να μάχονται μέχρι να φύγει και ο τελευταίος ξένος στρατιώτης απ' τη Σομαλία. Την πρόταση δέχτηκαν νωρίτερα η φιλοαμερικανική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νουρ Αντε και το αντιπολιτευόμενο μπλοκ «Συμμαχία για την Επαναπελευθέρωση της Σομαλίας»,

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Συνετρίβη χτες στη νοτιοδυτική Κένυα υπό άγνωστες συνθήκες εξαθέσιο αεροσκάφος τύπου «Τσέσνα» που μετέφερε μέλη της κενυατικής κυβέρνησης. Μεταξύ των νεκρών είναι ο υπουργός Οδοποιίας, Κιπκαλίγα Κόνους, και ο υφυπουργός Εσωτερικών Λόραν Λαμπόσο.

ΧΑΡΤΟΥΜ. -- Περίπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφος των σουδανικών αερογραμμών τυλίχτηκε στις φλόγες κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ, σύμφωνα με τοπικά μέσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ