Πέμπτη 12 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΝΑΟΥΣΑ: Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις διώξεις των συναδέλφων τους συνδικαλιστών πραγματοποιούν σήμερα οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας. Θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΠΑΜΕ: Την άμεση επαναπρόσληψη ενός εργαζόμενου που απολύθηκε μετά από 10 χρόνια δουλειάς απαίτησε χτες αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε στον Κυριάκο Γριβέα, πρόεδρο της ανώνυμης εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας». Ο πρόεδρος, πιστός στις εντολές της κυβέρνησης, επιμένει να θεωρεί δικαίωμά του να απολύει όποιον θέλει και όποτε θέλει. Το ΠΑΜΕ προειδοποιεί ότι θα επιμείνει μέχρι να δικαιωθεί ο εργαζόμενος.

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ: Την αγωγή των μεγαλοκαναλαρχών με την οποία απαιτούσαν να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η 48ωρη απεργία που είχαν κάνει στις 18 και 19 Μάρτη 2008 οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης για το Ασφαλιστικό, απέρριψε με απόφασή του το Πρωτοδικείο Αθηνών.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σε διώξεις των εργαζομένων που πρωτοστατούν συνδικαλιστικά προχωρά η διεύθυνση του ιδιωτικού κέντρου αποκατάστασης αναπήρων «Αναγέννηση» στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, όπου απασχολούνται περίπου 300 εργαζόμενοι. Το τελευταίο διάστημα μετά από συστηματική παρέμβαση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών, έγιναν μαζικά εγγραφές στο σωματείο και συγκροτήθηκε και 9μελής Σωματειακή Επιτροπή στο χώρο δουλειάς. Από την επόμενη μέρα η εργοδοσία άρχισε να συντάσσει αναφορές για πλημμελή εργασία σε βάρος των 9 μελών της σωματειακής επιτροπής και να εκβιάζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν κείμενο με το οποίο στρέφονται εναντίον των συναδέλφων τους της 9μελούς επιτροπής. Η ΟΣΝΙΕ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις.

ΕΑΒ: Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Τις τρεις τελευταίες βδομάδες οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν μονόωρη στάση εργασίας στην πρώτη ώρα κάθε βάρδιας, ενώ χτες έκαναν πορεία από τον παράδρομο της Εθνικής Οδού μέχρι τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Αύριο προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

ΟΤΟΕ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι τραπεζοϋπάλληλοι στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο απόφασης της ΟΤΟΕ για κυλιόμενες 24ωρες απεργίες σε έξι μεγάλες πόλεις της χώρας, λόγω της άρνησης των τραπεζιτών να υπογράψουν Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η επόμενη 24ωρη απεργία θα γίνει στις 20 Ιούνη στη Λάρισα και στο Ηράκλειο. Οι απεργίες γίνονται μόνο στις τράπεζες που αρνούνται να συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για την Κλαδική Σύμβαση.

ΔΕΗ: 24ωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο οι τεχνικοί της ΔΕΗ με αιχμή τα ζητήματα της έλλειψης προσωπικού, των εργολαβιών, της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

ΟΤΕ: Νέα απεργία στις 17 και 18 Ιούνη πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ με αφορμή τη συμφωνία της κυβέρνησης με την «Ντόιτσε Τέλεκομ».

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ: 24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν στις 19 Ιούνη οι σχολικοί φύλακες, απαιτώντας να αναγνωριστούν ως συντάξιμα τα χρόνια υπηρεσίας τους πριν από τη μετατροπή της σύμβασής τους σε αορίστου. Την ίδια μέρα, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποιούν στάση εργασίας για συμπαράσταση (11 με 3 και 6 με 10 το βράδυ).

ΟΛΠ ΑΕ: Στάση εργασίας (9.30 π.μ.-1 μ.μ.) πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια. Στον Πειραιά θα γίνει συγκέντρωση υπαλλήλων και λιμενεργατών στις 10 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στο κεντρικό κτίριο της ΟΛΠ ΑΕ. Την ίδια ώρα θα συνεδριάζει η διοίκηση του Οργανισμού, για την ανακήρυξη της κινεζικής πολυεθνικής «Cosco» σε «προσωρινό ανάδοχο» των ΣΕΜΠΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ