Πέμπτη 19 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ - ΣΥΡΙΖΑ
Κόντρα στα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών

Ανακοίνωση της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Τσίπρα, ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου

Την εναντίωση του κόμματός του στην εκτροπή του Αχελώου, εξέφρασε με δηλώσεις του στη Μεσοχώρα ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας το έργο σαν «περιβαλλοντικό έγκλημα». Ταυτόχρονα, τάχτηκε και κατά της κατασκευής και λειτουργίας του υδροηλεκτρικού φράγματος της ΔΕΗ, στη Μεσοχώρα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, αφού αναφέρεται στο μεγάλο πρόβλημα έλλειψης αρδευτικού νερού, που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία, υπογραμμίζει ότι το ΚΚΕ τάσσεται, πάντα, υπέρ της εκτροπής του Αχελώου, υπενθυμίζοντας τις σχετικές ημερίδες και άλλες εκδηλώσεις που έχει οργανώσει, καθώς και τη συμμετοχή του σε όλους τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, που έθεταν και αυτό το αίτημα. Επισημαίνει δε: «Κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος, των αγροτικών κινητοποιήσεων, οι διάφορες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκαν να αρχίσουν το έργο του Αχελώου. Ετσι αποφασίστηκε να γίνει η μερική εκτροπή 600.000.000 κυβικών μέτρων νερού από τον Αχελώο. Με το νερό αυτό θα μπορούν να αντιμετωπιστούν ζωτικά προβλήματα της αγροτιάς. Οι μικροί και μεσαίοι αγρότες θα έπαιρναν "ανάσα ζωής" και το νερό από τον Αχελώο θα ήταν ένα σοβαρό εμπόδιο στο ξεκλήρισμά τους, που σχεδιάζει η πολιτική της ΕΕ και υλοποιούν οι δυνάμεις του δικομματισμού. Επιπλέον, ο Αχελώος και σαν υδροενεργειακό έργο, θα παρείχε σημαντική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που σήμερα αναδεικνύεται σαν τη σπουδαιότερη συνεισφορά στον ενεργειακό, οικολογικό και οικονομικό τομέα. Οι δυνάμεις του δικομματισμού, ευθυγραμμισμένες με την πολιτική της ΕΕ, την ΚΑΠ, που στοχεύει στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, στην πράξη προχωρούν το έργο με βήματα χελώνας».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η ΕΕ δε στηρίζεται μόνο στις δυνάμεις του δικομματισμού. Πολύτιμος στυλοβάτης της πολιτικής της αποδεικνύεται ο ΣΥΝ που αντιτάσσεται στην εκτροπή του Αχελώου, θεωρώντας τη σαν ένα "περιβαλλοντικό έγκλημα" για την ευρύτερη περιοχή και αρνείται το έργο της Μεσοχώρας, ως υδροενεργειακού έργου. Ο ΣΥΝ, με την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στη Μεσοχώρα για τον Αχελώο, επιβεβαιώνει την εχθρική του στάση απέναντι στη μικρομεσαία αγροτιά και την ταύτισή του με τα μεγάλα συμφέροντα της ΕΕ, που δε θέλουν την εκτροπή του Ανω Ρου του Αχελώου, ακριβώς για να ξεκληρίσουν, μια ώρα γρηγορότερα, τους μικρομεσαίους αγρότες. Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί και η θέση του να πληρώνουν οι αγρότες το αρδευτικό νερό. Ο ΣΥΝ εναντιώνεται ακόμα και με τη λειτουργία του έργου της Μεσοχώρας σαν υδροενεργειακού, που θα παρείχε φτηνή και καθαρή ενέργεια».

Και καταλήγει: «Οι μικρομεσαίοι αγρότες, γενικότερα οι εργαζόμενοι, πρέπει να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για την πολιτική του δικομματισμού και του Συνασπισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ