Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΛΑΣΙΘΙ
Ελλείψεις που ξεπερνούν τα όρια της επικινδυνότητας

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος των εργαζομένων

Τις σοβαρές ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στο Λασίθι, κατήγγειλαν τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου στους δημοσιογράφους σε προγραμματισμένη ενημέρωση που είχε καθοριστεί εδώ και ένα μήνα, παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου, μέχρι την τελευταία στιγμή, να μην πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό φτάνουν τις μισές οργανικές θέσεις. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι όλα τα τμήματα το βράδυ λειτουργούν με μία μόνο νοσηλεύτρια. Επίσης, σε περιπτώσεις τροχαίου με πολλούς τραυματίες, οι νοσηλεύτριες αφήνουν τις θέσεις τους για να καλύψουν τις ανάγκες των εξωτερικών ιατρείων, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που σε περίπτωση δύο ή τριών περιστατικών αναγκάζονται να επιλέξουν ασθενή ανάλογα με την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων κατήγγειλε επίσης το δουλεμπόριο - όπως το χαρακτήρισε - εργαζομένων που γίνεται μέσω ιδιωτικών εταιρειών που έχουν αναλάβει τομείς όπως η φύλαξη ή η καθαριότητα. Οι εταιρείες αυτές, προκειμένου να πάρουν τη δουλειά, παράνομα και χωρίς να φαίνεται πουθενά, διαθέτουν εργαζόμενους στο νοσοκομείο σε νευραλγικούς τομείς, όπως στη Γραμματεία του Ακτινολογικού, αλλά και στο γραφείο κίνησης ασθενών. Επίσης καλύπτουν παράνομα θέσεις, όπως στα καθαριστήρια, στα σιδερωτήρια ή τις αποθήκες. Οι γιατροί βρίσκονται κι αυτοί στα όριά τους, αφού είναι αναγκασμένοι να εφημερεύουν μέρα παρά μέρα χωρίς να πληρώνονται.

Ο σύλλογος παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία που αποτυπώνουν το πρόβλημα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε:

  • Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όχι μόνο δεν αναπτύχθηκε όπως έπρεπε να γίνει, αλλά αντιμετωπίζει και έντονο πρόβλημα στελέχωσης.
  • Τμήμα Πληροφορικής δεν υπάρχει ακόμα στο Νοσοκομείο και οι όποιες υπηρεσίες υποστηρίζονται από ιδιώτες.
  • Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) δε λειτουργεί εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
  • Τμήματα, όπως τα μαγειρεία και τα πλυντήρια εστίασης, αδυνατούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και θα κλείσουν άμεσα.
  • Τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού δεν μπορούν να λυθούν με προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, συμβασιούχων και προγραμμάτων «STAGE».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ