Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Δημόσιοι και δωρεάν παιδικοί σταθμοί για όλους

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας, που κοινοποιείται στον υπουργό Υγείας και τον δήμαρχο της Αθήνας

Την ισότιμη φροντίδα και διαπαιδαγώγηση όλων των παιδιών σε δημόσιους, δωρεάν και σύγχρονα διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους, στελεχωμένους με επαρκές επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, απαιτεί το ΠΑΜΕ, με αφορμή το κλείσιμο ιδιωτικού σταθμού την περασμένη Δευτέρα στην περιοχή της Κυψέλης, όπου φιλοξενούνταν παιδιά μεταναστών. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία απευθύνεται και στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης, ενώ κοινοποιείται και στον δήμαρχο της Αθήνας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνει ότι η πλειοψηφία των χιλιάδων μεταναστών που κατοικούν στην Αθήνα εργάζονται και αμείβονται χειρότερα από όλους τους εργαζόμενους. Για τα παιδιά των μεταναστών δεν υπάρχουν δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί, με αποτέλεσμα να αναζητούν λύσεις οι οποίες είναι ακατάλληλες για την ασφάλεια και την προστασία τους.

«Οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί που υπάρχουν, σημειώνει, ούτε δωρεάν είναι, ούτε επαρκούν για όλα τα παιδιά. Ετσι με μαθηματική ακρίβεια τα παιδιά των φτωχών οικογενειών, άρα και της πλειοψηφίας των μεταναστών, οδηγούνται στις πιο φτηνές, υποβαθμισμένες υπηρεσίες».

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι «οι κατά καιρούς εξαγγελίες σας για φροντίδα και σεβασμό στα δικαιώματα των παιδιών, δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ακόμη και στους παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν με την έγκριση των υπηρεσιών του κράτους, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, παρατυπίες, ακαταλληλότητες. Τα κτιριακά προβλήματα των σταθμών της Αθήνας είναι τεράστια, δεν κρύβονται και δε λύνονται με το κλείσιμο ενός ιδιωτικού παιδικού σταθμού».

Το ΠΑΜΕ απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων για να λυθεί το πρόβλημα στέγασης των παιδιών του σταθμού της Κυψέλης, αλλά και όλων των παιδιών των μεταναστών. Παλεύει και διεκδικεί σύγχρονους, δημόσιους, δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς με κτιριακές υποδομές, εξοπλισμό, στελεχικό δυναμικό που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των παιδιών, για ασφάλεια, φροντίδα και για την ολόπλευρη ψυχοσωματική τους ανάπτυξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ