Κυριακή 22 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Ταξιδεύει σ' όλη τη χώρα

Φτάνει πλατιά στη νέα γενιά το σύνθημα «Πρωτοπόρα θεωρία, πρωτοπόρα δράση για το μέλλον μας το σοσιαλισμό»

Το 34ο Φεστιβάλ, το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, όπως είναι φέτος που συνδιοργανώνεται από τις Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις, έχει ανοίξει τα φτερά του, απλώνεται με τις εκδηλώσεις του σε κάθε γωνιά της χώρας. Οι πρώτες του εκδηλώσεις, σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα και αλλού, αγκαλιάστηκαν πλατιά από τη νεολαία, αποτέλεσαν μια ελπιδοφόρα αρχή για μια δυναμική συνέχεια.

Μέχρι την κορύφωσή του, στο κεντρικό τετραήμερο της Αθήνας στις 18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη, το Φεστιβάλ θα περάσει από εκατοντάδες συνοικίες, εργασιακούς χώρους, πανεπιστήμια, ΤΕΙ, σχολεία. Σε όλους αυτούς τους χώρους, στους νέους και νέες που θα βρεθούν στις εκδηλώσεις του, το Φεστιβάλ θα μεταφέρει το μήνυμα της πρωτοπόρας, επαναστατικής θεωρίας και δράσης του ΚΚΕ, το αγωνιστικό μήνυμα που κουβαλάει η 90χρονη Ιστορία του Κόμματος και η 40χρονη Ιστορία της ΚΝΕ.

Σ' αυτήν την αγωνιστική ιστορική διαδρομή Κόμματος και Νεολαίας είναι αφιερωμένο το φετινό Φεστιβάλ. Ανιχνεύει το πέρασμα και τη σφραγίδα που άφησε το ΚΚΕ σε κάθε γωνιά της χώρας αυτές τις εννιά δεκαετίες.

Ταξιδεύει από το Μαίναλο και την ηρωική μορφή του Πέρδικα, μέχρι τις Πρέσπες και τη νεολαιίστικη αλυσίδα ειρήνης του 1992. Διαβάζει την Ιστορία που δε γράφουν τα σχολικά βιβλία και συζητάει για το ματοκύλισμα των εργατών του Πειραιά στο Πασαλιμάνι τον Αύγουστο του '23. Τραγουδάει τα τραγούδια της εργατιάς, παρέα με καινούργιες νότες μικρών παιδιών, με στίχους σα λεπίδα αιχμηρούς για την αβίωτη καθημερινότητά τους, σήμερα.


Συναντιέται με τους νέους που δίνουν τη μάχη στο μεροκάματο και στις σχολές, αλλά και με γνωστούς καταξιωμένους καλλιτέχνες που έχουν πράγματι κάτι να πουν και που γυρνούν την πλάτη στην ακριβοπληρωμένη υποκουλτούρα των καιρών μας. Φέρνει το χορό, το θέατρο, τις εικαστικές και μουσικές δημιουργίες νέων, ερασιτεχνών καλλιτεχνών στην πόρτα κάθε πόλης, κάθε γειτονιάς.

Με τον πλούτο των εκδηλώσεών του, το Φεστιβάλ γίνεται για άλλη μια χρονιά χώρος συνάντησης για εκατοντάδες χιλιάδες νέους. Ετσι, τόσο η ποιότητα, όσο και η μαζικότητά του το καθιστούν το μεγαλύτερο νεολαιίστικο γεγονός του καλοκαιριού, ενώ η δουλειά της ΚΝΕ μπροστά στο Φεστιβάλ αποτελεί τη μεγαλύτερη εξόρμησή της κάθε χρόνο στη νεολαία. Με αυτά τα δεδομένα, είναι σίγουρο ότι θα φτάσει πράγματι πλατιά στη νέα γενιά το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ:

«Πρωτοπόρα θεωρία, πρωτοπόρα δράση, για το μέλλον μας το σοσιαλισμό».






Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ