Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
«Τσουκ - τσουκ»!

«

Τσουκ - τσουκ» την έκανε τη «δουλειά» ο «στρατηγός». Για λογαριασμό του κόμματος, λέει ο ίδιος. Αν είναι έτσι - και γιατί, δηλαδή, να μην είναι; - όλο και κάτι θα ήξερε και ο τότε «αρχηγός». Κι όταν, προ του επερχόμενου τέλους του, παρέδωσε το «δαχτυλίδι» στον νυν, δεν μπορεί να μην τον ενημέρωσε και για τα «οικονομικά» της «επιχείρησης» που του κληροδότησε. Και άλλοι από τους «τρανούς» του κόμματος ήταν ενήμεροι. Βεβαίως, τώρα, που μερικά «βγήκαν στη φόρα» κι άλλα αναμένεται να βγουν, όλοι αυτοί κάνουν πως «δεν ξέρουν τίποτα» και, εν πάση περιπτώσει, καμώνονται πως «δε θυμούνται καλά». Οι δε της «άλλης μεριάς» δηλώνουν «αγνοί», «άσπιλοι» και «αμόλυντοι». Λες κι αυτοί είναι από «άλλη πολιτική πάστα» καμωμένοι και «δεν έχουν νταλαβέρια κι αλισβερίσια» με το μεγάλο κεφάλαιο. Λες και η «Ζήμενς» δε θα ήθελε «να έχει δεμένη τη γομάρα της» και από τα δυο «παλούκια» του δικομματισμού. Λες και οι «κουμπάροι» και οι «παρακούμπαροι» τούτων εδώ δουλεύουν μόνο για «πάρτη τους» και δίνουν το «μερτικό» στο «μαγαζί».

Κ ι άντε τώρα να θυμηθείς ότι εκείνη την περίοδο που ο «τσουκ - τσουκ» κουβαλούσε τα «εμβάσματα» με τα εκατομμύρια μάρκα, ταυτόχρονα συντόνιζε τις συκοφαντικές κατηγορίες και επιθέσεις κατά των αγροτών, που ξημεροβραδιάζονταν στη «Βιοκαρπέτ» και στα Τέμπη, μέσα στην παγωνιά και στο ξεροβόρι, διεκδικώντας λίγες δραχμούλες για το βαμβάκι κι αντί να βρουν ανταπόκριση, τα ΜΑΤ τους κυνηγούσαν και ξεφούσκωναν τα λάστιχα των τρακτέρ. Αντε να θυμηθείς ότι εκείνες τις μέρες έξω από το Μαξίμου, οι γέροντες, που έφτασαν εκεί ακουμπώντας στα μπαστούνια, ξυλοκοπήθηκαν από αστυνομικούς, επειδή ζητούσαν μερικές πενταροδεκάρες στη σύνταξή τους, για να μη γίνονται επαίτες των παιδιών τους και να μην ντροπιάζονται στα εγγόνια τους. Αντε να θυμηθείς ότι εκείνο τον καιρό, διάφοροι «σημιτάνθρωποι» διαλαλούσαν την «τιμιότητα και την ακεραιότητα του πρωθυπουργού» και εκθείαζαν το «εκσυγχρονιστικό έργο» των κυβερνήσεών του.

Πρέπει, όμως, να θυμηθείς. Οχι για να οργιστείς εκ των υστέρων και να αντιδράσεις «κατόπιν εορτής». Αλλά και για να αντιληφθείς για ποιο λόγο το μεγάλο κεφάλαιο χρηματοδοτεί τα αστικά κόμματα που κυβερνούν στη χώρα μας και παντού στον κόσμο. Δεν τα χρηματοδοτεί μόνο για να «παίρνει συμφέρουσες και αποδοτικές δουλειές» από το κράτος, αλλά και για να κυβερνούν σε βάρος του εργαζόμενου λαού, χτυπώντας τις εργατικές και λαϊκές αγωνιστικές αντιδράσεις στην πολιτική που του επιτρέπει να κάνει ανενόχλητο τις «μπίζνες» του. Και, συνάμα, για να στήνουν μηχανισμούς προπαγάνδισης, που θα υπερασπίζονται και θα προβάλλουν αυτή την πολιτική, η οποία λειτουργεί, αποκλειστικά, υπέρ των συμφερόντων του.

Οσον αφορά τα περί «κάθαρσης και εξαγνισμού του πολιτικού συστήματος», τα έχεις ακούσει πάμπολλες φορές και θα έπρεπε να έχεις, επιτέλους, πειστεί ότι αυτό το σύστημα δεν καθαρίζεται με τίποτα και δε θα εξαγνιστεί ποτέ. Επομένως, πρέπει να ανατραπεί και σ' αυτό χρειάζεται να βάλεις πλάτη κι εσύ. Και το νου σου! Το «σκάνδαλο Ζήμενς», και άλλα που μπορεί να «ξεσκεπαστούν», πάει να χρησιμοποιηθεί στην προσπάθεια των αστικών κομμάτων για ανασύσταση και ανασύνταξη του πολιτικού συστήματος, που κάθε άλλο παρά προς όφελος του λαού θα αποβεί...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ