Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ
Επρεπε να ανοίξει μόνο για επισκευή

Παρέμβαση της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» σε σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας

Την απόφαση για αποσφράγιση του Θεάτρου Λυκαβηττού, παρότι δεν έχει διασφαλιστεί η ασφάλεια των θεατών των εκδηλώσεων, κατήγγειλε στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας ο Στέλιος Λάμπρου, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα».

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Αθήνας (11/6), αποφασίστηκε το σφράγισμα του θεάτρου, λόγω επικινδυνότητας. Η απόφαση υλοποιήθηκε λίγες μέρες αργότερα, συγκεκριμένα στις 19/6. Ακολούθησε «πόλεμος ανακοινώσεων» μεταξύ του Δήμου και του Ελληνικού Φεστιβάλ, με αποτέλεσμα η Δημαρχιακή Επιτροπή, με νέα απόφασή της, να αποφασίσει την επαναλειτουργία του θεάτρου, χωρίς να εξασφαλίζεται η ασφάλεια. Αυτή τη δεύτερη απόφαση ψήφισαν οι παρατάξεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, στην Επιτροπή, ενώ μειοψήφησε ο εκπρόσωπος της «Συμπαράταξης».

Οπως τόνισε ο Στ. Λάμπρου, «καταψηφίσαμε την επαναλειτουργία του θεάτρου, όχι γιατί είμαστε αντίθετοι στη διεξαγωγή πολιτιστικών ή όποιων άλλων εκδηλώσεων, αλλά διότι προτάσσουμε τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών». Χαρακτηριστικά τόνισε ότι το θέατρο δεν έπρεπε να ανοίξει, παρά μόνο για να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές.

Στο χτεσινό συμβούλιο, ο δήμαρχος Αθήνας, Νικήτας Κακλαμάνης, ανήγγειλε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να... διεκδικήσει τη διαχείριση του θεάτρου στο Λυκαβηττό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ