Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
Νέο κρούσμα αντικομμουνισμού

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του KKE, Θ. Παφίλη στο Συμβούλιο της ΕΕ

Τη συνέχιση της αντικομμουνιστικής επίθεσης από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της Λιθουανίας καταγγέλλει με Ερώτησή του στο Συμβούλιο της ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του KKE, Θανάσης Παφίλης, με αφορμή το νέο νόμο του κοινοβουλίου της χώρας, περί απαγόρευσης της δημόσιας χρήσης συμβόλων του κομμουνισμού και του φασισμού, με χρηματικά πρόστιμα στους παραβάτες.

Αναφερόμενος στα γεγονότα, ο Θ. Παφίλης, επισημαίνει στην Ερώτησή του ότι «την Τρίτη 17 Ιούνη το κοινοβούλιο της Λιθουανίας ενέκρινε ένα νέο νομοσχέδιο, με το οποίο στο εξής απαγορεύεται η δημόσια χρήση των συμβόλων του κομμουνισμού και του φασισμού. Πρόκειται για απαράδεκτη, ανιστόρητη και επικίνδυνη ταύτιση, η οποία εκτός των άλλων προσβάλλει τη μνήμη εκατομμυρίων κομμουνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για τη συντριβή του φασισμού».

Οπως τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «με την απόφαση αυτή που πήραν οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της Λιθουανίας, μιας χώρας στην οποία είναι απαγορευμένο το Κομμουνιστικό Κόμμα, προβλέπονται και χρηματικά πρόστιμα. Μόλις υπογραφεί ο νέος νόμος από τον πρόεδρο όσοι χρησιμοποιούν δημόσια το σφυροδρέπανο θα πληρώνουν πρόστιμο 150 έως 300 ευρώ. Είναι γνωστό ότι πολλά Κομμουνιστικά Κόμματα και το KKE χρησιμοποιούν ως σύμβολό τους και ως εκλογικό σήμα το σφυροδρέπανο».

Καταλήγοντας ο Θ. Παφίλης καλεί το Συμβούλιο να πάρει θέση «για την απαράδεκτη και ανιστόρητη αυτή ενέργεια» και να τοποθετηθεί «στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών με βάση αυτόν το νόμο θα απαγορεύεται η δραστηριότητα κομμουνιστικών κομμάτων, όπως π.χ. του KKE, για τη διεκδίκηση της ψήφου Ελλήνων πολιτών που διαμένουν στη Λιθουανία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ