Σάββατο 28 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το τελευταίο «αντίο»

Μια σπουδαία γυναίκα, έναν άνθρωπο του πολιτισμού, του αγώνα, της προσφοράς, την ζωγράφο - χαράκτρια, Λουκία Μαγγιώρου, την σύντροφο του χαράκτη Τάσου, αποχαιρέτησαν χτες στο Α΄ Νεκροταφείο, συγγενείς, φίλοι, συνοδοιπόροι της.

Συγκινημένος ο Πάτροκλος Σταύρου, στενός φίλος του Τάσσου και της Λουκίας, από τα ιδρυτικά μέλη της Εταιρείας Α. Τάσσου, που η Λ. Μαγγιώρου ίδρυσε μετά το θάνατο του χαράκτη, μίλησε για την ανθρωπιά, την ευγένεια, το ήθος της.

«Η Λουκία ήταν από εκείνους τους καλλιτέχνες που σε όλη τους τη ζωή υπηρέτησαν την κοινωνική λειτουργία της τέχνης και τη συμπόρευσή της με το λαϊκό κίνημα», είπε η Εύα Μελά, βουλευτής του ΚΚΕ, αποχαιρετώντας την εκ μέρους του Κόμματος. Αναφερόμενη στη σημαντική αντιστασιακή της δράση, σημείωσε: «Η Λ. Μαγγιώρου πρωτοστάτησε στην ίδρυση του ΕΑΜ Καλλιτεχνών, ενώ το '44 ήταν από τους πρωτεργάτες για τη δημιουργία Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών. Ολη της τη ζωή αγωνίστηκε με τον σύντροφό της Τάσσο για τα ιδανικά και τις αξίες του σοσιαλισμού... αγωνίστηκε για το δικαίωμα του λαού στη μόρφωση και τον πολιτισμό. Ενώ με αγάπη συμπαραστάθηκε και στήριξε τους νέους καλλιτέχνες μέσα από την "Εταιρεία Α. Τάσσος". Ανήκε στους καλλιτέχνες εκείνους που με το έργο και τη στάση ζωής τους παλεύουν για έναν κόσμο δίκαιο, για ένα λαό χειραφετημένο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ