Σάββατο 28 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ζητούν πραγματικές αυξήσεις και μόνιμη δουλειά

Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

Μισθούς αξιοπρέπειας και κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων διεκδίκησαν χτες οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων και ΤΕΙ οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της χτεσινής 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το γενικό διευθυντή του υπουργείου, ο οποίος τους είπε ότι τη Δευτέρα θα υπογραφτεί η υπουργική απόφαση που θα τους επιτρέψει να λάβουν την εφάπαξ αμοιβή για τις εξετάσεις, που παίρνουν όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας. Για μια ακόμα φορά δεν υπήρξε καμία δέσμευση για άρση του καθεστώτος των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα ιδρύματα και για τις απολύσεις όσων οι συμβάσεις έληξαν ή λήγουν τους επόμενες μήνες και, ενώ καλύπτουν μόνιμες ανάγκες, θα βρεθούν στο δρόμο. Το διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων και ΤΕΙ ζητά μόνιμη, σταθερή και με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (ΙΔΑΧ, ορισμένου χρόνου, έργου κλπ.) χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων. Ζητούν να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου εργαζομένου, άμεσα να διασφαλιστεί η συνέχιση της δουλειάς των συμβασιούχων εργαζομένων με κονδύλια των προϋπολογισμών των ιδρυμάτων. Ανικανοποίητο παραμένει επίσης και το αίτημα για μισθολογικές αυξήσεις με κατώτατο βασικό μισθό τα 1.400 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πολιτική λιτότητας που πλήττει όλους τους εργαζόμενους.

Στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων στη συγκέντρωση βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου, η οποία εξέφρασε την αλληλεγγύη στους απεργούς και κάλεσε τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ να ενωθούν με όλους τους εργαζόμενους και να διεκδικήσουν μισθούς που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους. Οπως σημείωσε, το ΚΚΕ προτίθεται να φέρει και στη Βουλή το ζήτημα των απολύσεων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων τις οποίες βιώνει το προσωπικό των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Στην κινητοποίηση το «παρών» έδωσε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Δημ. Αγκαβανάκης, στέλεχος του Μετώπου και μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ