Σάββατο 28 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»
Τριήμερη εκδρομή στην «προϊστορία» του ανθρώπου

Στις 2, 3 και 4 του Ιούλη πραγματοποιείται η μορφωτική εκδρομή που διοργανώνει το περιοδικό «Θέματα Παιδείας» στον προϊστορικό οικισμό και τα ευρήματα του Δισπηλιού. Η ξενάγηση σε αυτό το ταξίδι στην «προϊστορία» του ανθρώπου θα γίνει από τον υπεύθυνο της ανασκαφής και ομότιμο καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας Γιώργο Χουρμουζιάδη.

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο που θα αναχωρήσει την Τετάρτη στις 7.30 π.μ. από την Αθήνα και στις 10 π.μ. από τη Λαμία και η διανυκτέρευση σε ξενώνες του Δισπηλιού Καστοριάς. Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι 45 ευρώ (και 30 ευρώ ακόμη η διήμερη διανυκτέρευση με πρωινό). Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 210.8213.430.

Η τριήμερη εκδρομή περιλαμβάνει περιηγήσεις και ξεναγήσεις στη νεολιθική ανασκαφή του Διμηνίου, στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, στα αρχαιολογικά ευρήματα του Δισπηλιού και στην αναπαράσταση του λιμναίου νεολιθικού οικισμού, στο Παλαιοντολογικό Μουσείο του Νόστιμου Καστοριάς με το απολιθωμένο δάσος, στη λίμνη και στην πόλη της Καστοριάς, στις λίμνες Πρέσπες, στην Παλαιοντολογική Εκθεση απολιθωμένων οστρακοειδών και οστών γιγαντιαίων ζώων Μηλιάς καθώς και στα απολιθώματα του Δοτσικού Γρεβενών (30 εκατ. χρόνων).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ