Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
17ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Συνάντηση» με την Ιστορία στις Πρέσπες

Ταξίδι στην ιστορία της ΚΝΕ, από την ανασυγκρότησή της μέχρι σήμερα, αλλά και ταξίδι σε λαμπρές σελίδες της Ιστορίας του λαού μας, θα είναι το 17ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 5 και 6 Ιούλη στις Πρέσπες.

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ από όλη την Ελλάδα θα αναχωρήσουν για τις Πρέσπες την Παρασκευή 4 Ιούλη και από το απόγευμα που θα φτάνουν στο χώρο της κατασκήνωσης θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα του Διημέρου. Τα πούλμαν των Οργανώσεων από το Λεκανοπέδιο της Αττικής θα ξεκινήσουν το βράδυ της Παρασκευής και θα φτάσουν στην ΚΝίτικη κατασκήνωση το πρωί του Σαββάτου.

Από το αρχηγείο του Δημοκρατικού Στρατού, μέχρι τον ομαδικό τάφο νεκρών και ζωντανών μαχητών του ΔΣΕ στη Φλώρινα, με «οδηγό» την ειδική έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» και του «Οδηγητή», «Σύντομη Ιστορική Αναφορά για Πρέσπες και Βίτσι», οι νέοι κομμουνιστές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα και να τιμήσουν το ΔΣΕ. Το Σάββατο θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας του ΚΣ της ΚΝΕ για το ΔΣΕ και θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης. Παράλληλα, με συναυλίες και προβολές ντοκιμαντέρ, με χορό και τραγούδι η κατασκήνωση θα ζωντανέψει την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή οι νέοι κομμουνιστές θα κάνουν πορεία στη Φλώρινα και μετά θα αναχωρήσουν για τις περιοχές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ