Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Να μην περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές

Συνέντευξη ΔΗΠΑΚ Πανεπιστημιακών

Η ανάγκη απόκρουσης των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που επιδιώκει να υλοποιήσει η κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση και οι δυνατότητες που υπάρχουν προς αυτή την κατεύθυνση, αναδείχτηκαν στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της ΔΗΠΑΚ στα Γιάννενα. Ο Βασίλης Τσίκαρης, εκ μέρους της παράταξης, αναφέρθηκε στην αποφασιστική συμβολή της παράταξης να βάλει εμπόδια, να αποκαλύψει το χαρακτήρα των αναδιαρθρώσεων στα μάτια των πανεπιστημιακών και να παρθούν αποφάσεις απονομιμοποίησής τους.

Αυτό άλλωστε καταδεικνύουν και οι αποφάσεις της Συγκλήτου και τμημάτων του ιδρύματος (Χημεία, Ιατρική), με τις οποίες εκφράζεται η κάθετη αντίθεση των πανεπιστημιακών στη σύναψη 4ετών προγραμματικών συμφωνιών. Παρομοίως και με τις εκλογές για ανάδειξη οργάνων στα τμήματα με βάση το νέο νόμο - πλαίσιο. «Οι εκλέκτορες - ανέφερε ο ομιλητής - γύρισαν την πλάτη και δεν τσίμπησαν στο δόλωμα για καθολική συμμετοχή», όπως στην εκλογή κοσμητόρων στη Φιλοσοφική και στη σχολή Επιστημών Αγωγής και προέδρου στο τμήμα Χημείας.

Χαρακτηριστικά, σημειώθηκε, παρά τις μεθοδεύσεις από τις αρχές του πανεπιστημίου επανάληψης των εκλογών σε ημερομηνία απουσίας των φοιτητών, αυτό δεν έγινε και οι εκλογές στη σχολή Επιστημών Αγωγής αναβλήθηκαν και πάλι. Ενώ, στο δε Τμήμα Χημείας (παρά και τις «φιλότιμες προσπάθειες» δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στην παράταξη της «Πανεπιστημιακής Συνεργασίας» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), σε σύνολο 1.250 εκλεκτόρων η μοναδική υποψηφιότητα έλαβε μόλις 96 θετικές ψήφους, πολύ λιγότερες από το 1/3 που απαιτούνται, με αποτέλεσμα η υφιστάμενη εκλογή να θεωρείται άκυρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ